Artık Simit Değil Parası El Yakıyor! Bir İlde Daha Simide Zam Geldi

2023 yılı zamları beraberinde getirdi. 2023 yılıyla birlikte birçok ürün ve hizmete zam geldi. Zam gelen ürünler arasında ise temel gıdada yapılan zamlar en dikkat çekenler oluyor.Yükselen enflasyon ve artan maliyetler sebebi...

2023 yılı zamları beraberinde getirdi. 2023 yılıyla birlikte birçok ürün ve hizmete zam geldi. Zam gelen ürünler arasında ise temel gıdada yapılan zamlar en dikkat çekenler oluyor.

Yükselen enflasyon ve artan maliyetler sebebi ile gelen zamlardan simit de nasibini aldı. Bursa’da 100 gramlık simidin fiyatı yüzde 50'lik zamla 5 liradan 7,5 TL'ye yükseldi.

Son Zam Temmuz'da Yapılmıştı

Simide en son önceki sene temmuz ayında zam gelmişti.

Tereyağlı simidin fiyatı ise 6 TL'den 10 TL'ye ulaştı. Zamların sebebinin yükselen maliyetler olduğunu belirten Bursa Simitçiler ve Unlu Mamül İmalatçıları Odası Başkanı Erdal Pınar, fiyatları arttırmaya mecbur kaldıklarını dile getirdi.

Gelen zamdan sonra vatandaşlarla karşı karşıya kalmak istemediklerinin altını çizen Pınar, ‘’Kiralarımız fahiş olarak artışa geçti. Ayrıca işçilik yükseldi, hammadde de zamların önüne geçilemez oldu. Esnafımız ayakta kalabilsin diye mecburen bu zammı yaptık’’ şeklinde konuştu.

Ekonomi Haberleri