Asgari Ücret 10.000 TL Mi Olacak? Asgari Ücret Temmuz 2023 Zammı Son Durum

En düşük emekli maaşı 2.000 TL artış ile birlikte 7.500 TL seviyesine yükselirken, kamu işçilerinin maşalarında da geçtiğimiz süreçte yüzde 45 oranında artışa gidildi. Söz konusu maaş zamlarının netlik kazanması ile...

En düşük emekli maaşı 2.000 TL artış ile birlikte 7.500 TL seviyesine yükselirken, kamu işçilerinin maşalarında da geçtiğimiz süreçte yüzde 45 oranında artışa gidildi. Söz konusu maaş zamlarının netlik kazanması ile birlikte, asgari ücrete temmuz ayında yapılacak ara zam da merak konusu oldu. Milyonlarca asgari ücretli çalışan, farklı zam oranları üzerinden hesaplamalar yaparken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de bilgi verdi.

Asgari Ücret Zammı Temmuz 2023

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücretin 500 dolar seviyesine yer alabileceğini geçtiğimiz günlerde açıkladı. Asgari ücrete yapılacak aram zamma dair bilgi veren Bakan Bilgin “Asgari ücretten 1,5 yıldır vergi alınmıyor. Temmuzda reel alım gücünü koruyacak şekilde düzenleyeceğiz. Cumhuriyet tarihinde dolar bazında 455 doların üzerinde en yüksek seviyeye çıkaran bir düzenlemeyi ocak ayında yaptık. Temmuzda da aynısını yapacağız. Aşağı yukarı 500 dolar bazında bir oran olacak. Çalışmalarımız hazır.” dedi.

Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Asgari ücret 500 dolar seviyesine yükselirse güncel kurla asgari ücret 9.900 TL seviyesine çıkacak ancak asgari ücretin 10.000 TL seviyesinin üzerinden olacağına dair iddialar da gündeme geliyor. Temmuz ayında, enflasyon verileri de baz alınarak asgari ücret zammı belirlenecek ve net bir tablo oluşacak.

Ekonomi Haberleri