Asgari Ücret Desteği Belli Oldu! 2023 Asgari Ücret Desteği Ne Kadar?

Milyonlarca çalışan, asgari ücret zammını olacağını büyük bir merakla bekliyordu. Bu kapsamda, aralık ayının son günleri itibariyle asgari ücret zammı belli oldu. 2023 yılı için asgari ücretin 8.506 TL olacağının açıklanmasının...

Milyonlarca çalışan, asgari ücret zammını olacağını büyük bir merakla bekliyordu. Bu kapsamda, aralık ayının son günleri itibariyle asgari ücret zammı belli oldu. 2023 yılı için asgari ücretin 8.506 TL olacağının açıklanmasının ardından, asgari ücret desteğinin ne kadar olduğu araştırılmaya başlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz haftalarda söz konusu destek ödemesi ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Asgari Ücret Desteği Ne Kadar?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına göre, işverenlere sağlanacak olan asgari ücret destek miktarı 250 TL'den 400 TL seviyesine yükseltildi. Söz konusu destek ödemesi ile ilgili Erdoğan'ın sosyal medya medya paylaşımında ''Asgari ücret destek miktarını, özellikle küçük işletmelerimizin bu yükün altından daha kolay kalkmalarını temin amacıyla 400 liraya yükseltme kararı aldık. Hayırlı olsun.'' ifadeleri yer aldı.

Asgari Ücret Ne Kadar?

2023 yılı için geçerli olacak asgari ücret, geçtiğimiz haftalarda açıklandı. Geçtiğimiz yıl 5.500 TL olan asgari ücrete yüzde 54,66 oranında artış yapıldı ve 8.506 TL seviyesine yükseldi.

Ekonomi Haberleri