Asgari Ücret İçin Kritik Gün! İşte Asgari Ücret Zammı İçin Konuşulan İddialar

Milyonlarca çalışan, asgari ücret zammı ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor. Asgari ücrete yapılacak artış miktarına dair henüz resmi açıklama yapılmasa da çeşitli zam oranları gündeme gelmeye devam ediyor.Asgari...

Milyonlarca çalışan, asgari ücret zammı ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor. Asgari ücrete yapılacak artış miktarına dair henüz resmi açıklama yapılmasa da çeşitli zam oranları gündeme gelmeye devam ediyor.

Asgari Ücret Zammı Ne Kadar?

Asgari ücret zammı hakkında geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 20 Aralık Salı günü gerçekleşecek Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda uzlaşmaya varılacağını belirtmişti. Bu kapsamda, bugün yapılacak toplantı pek çok kişi tarafından merakla bekleniyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısına sayılı saatler kala, çeşitli zam oranları konuşulmaya devam ediyor. Söz konusu iddialara göre, asgari ücret 8.000 TL seviyesinin üzerinde olabilir. Bir diğer iddia ise asgari ücrete yüzde 50 zam yapılacağı yönünde. Yüzde 50 zam yapılırsa, 5.500 TL olan asgari üret 8.250 TL seviyesine yükselmiş olacak.

Asgari Ücret Toplantısı Saat Kaçta?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 3. toplantısı, bugün saat 14.00 itibariyle başlayacak.

Ekonomi Haberleri