Asgari Ücret İçin Rakam Telaffuz Edildi! Asgari Ücret O Seviyeye Çıkabilir

Geçen yılın son günlerinden asgari ücrete zam yapılmış ve 8.506 TL seviyesine yükselmişti. Maaşlardaki artışın ardından, asgari ücrete de ara zam yapılacağı önceki haftalarda açıklandı. Bu kapsamda, enflasyon verileri...

Geçen yılın son günlerinden asgari ücrete zam yapılmış ve 8.506 TL seviyesine yükselmişti. Maaşlardaki artışın ardından, asgari ücrete de ara zam yapılacağı önceki haftalarda açıklandı. Bu kapsamda, enflasyon verileri baz alınarak asgari ücret zammı hesaplanırken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıklamada bulundu.

Asgari Ücret Zammı Temmuz 2023

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücretin 500 dolar seviyesine tekabül edebileceğini söyledi. Eğer asgari ücret 500 dolar seviyesine çıkarsa, güncel kur ile yaklaşık 10.000 TL'ye yükselmiş olacak ancak asgari ücret zammı belirlenirken mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamlarının da belirleyici olması bekleniyor.

Asgari Ücret Zammı Son Durum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da AHaber-ATV ortak canlı yayınında asgari ücret zammı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. En düşük emekli maaşını 7.500 liraya çıkarıldığını hatırlatan ve en düşük memur maaşının da 22 bin TL'ye yükseleceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret zammı için hesaplamaların sürdüğünü belirterek "EYT'lilerin tüm haklarını da verdik. İlk maaşlarını aldılar güle güle harcasınlar. Temmuz'da asgari ücret için hesaplamalar sürüyor." dedi.

Ekonomi Haberleri