Asgari Ücret Ocak Ayında Zamlanacak! Asgari Ücret 2024 Son Durum

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı tarafından memur maaş zamlarının yüzde 50'ye yaklaşacağının duyurulmasından sonra, asgari ücret zammı da merak konusu oldu.

Asgari ücretli olarak çalışan milyonlarca kişi eylül ayının son günlerine doğru maaş zamlarına dair güncel gelişmeleri yakından takip ediyor. Bu kapsamda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın memur maaşlarına yapılacak artışın ocak ayında yüzde 50 yaklaşacağını açıklamasının ardından, asgari ücret zammı için de hesaplamalar merak konusu oldu.

Asgari Ücret Zam Hesaplaması

Asgari ücrete haziran ayında yüzde 34 oranında zam yapılmıştı. Ocak ayında asgari ücret yeniden artacak. Asgari ücret zammı belirlenirken enflasyon verileri belirleyici olurken, memur maaşının yüzde 50'ye yakın oranda artacak olmasından dolayı asgari ücrette de yüzde 50 zam hesaplaması yapılıyor. Bu kapsamda, asgari ücrete yüzde 50 oranda zam yapılırsa 11.402 TL olan asgari ücret 17.103 TL seviyesine çıkabilir. Asgari ücret, emekli ve memur maaşları önümüzdeki dönemde açıklanacak enflasyon rakamları ile birlikte netlik kazanacak. Bu çerçevede, eylül, ekim, kasım ve aralık ayı enflasyon rakamları çalışanlar ve emekliler tarafından yakından takip edilecek.

Ekonomi Haberleri