Asgari Ücret ve Memur Zamlarına İlişkin Açıklama Yapıldı

Yıl sonuna yaklaşılmasıyla birlikte, memurlara ve asgari ücretlilere yapılacak zam konusu daha yoğun konuşulmaya başlandı. Milyonlarca çalışan, yapılacak zam miktarına ilişkin açıklamaları dikkatle takip ederken, Hazine ve...

Yıl sonuna yaklaşılmasıyla birlikte, memurlara ve asgari ücretlilere yapılacak zam konusu daha yoğun konuşulmaya başlandı. Milyonlarca çalışan, yapılacak zam miktarına ilişkin açıklamaları dikkatle takip ederken, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, CNN Türk'te katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulundu.

Asgari Ücret ve Memur Zammı Ne Kadar?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, CNN Türk'te Hande Fırat'ın moderatörlüğünde gerçekleşen Gece Görüşü programına katıldı. Programda gündeme dair pek çok konuya değinen Nebati, maaş zamlarına ilişkin de net ifadeler kullandı. Nureddin Nebati açıklamasında, asgari ücretlinin ve memurun enflasyona ezdirilmeyeceğini vurguladı. Bakan Nebati, maaşlara yapılacak zam miktarının, enflasyon oranının üzerinde olacağını belirtti.

Yıl Sonundaki Enflasyon Dikkate Alınacak

Milyonlarca çalışanın maaş zammı, yıl sonunda açıklanacak enflasyon verileri dikkate alınarak belirlenecek. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de yaptığı açıklamada, yıl sonuna kadar enflasyon verilerinin takip edileceğini ve maaş zamlarının kesinlikle enflasyon oranının üzerinde olacağını sözlerine ekledi.

Ekonomi Haberleri