Asgari Ücret Zammı 2023 Son Durum! Asgari Ücrete Zam Gelecek Mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5.500 TL olan en düşük emekli maaşına 2.000 TL zam yapılacağını önceki günlerde duyurdu. Yapılan zam ile birlikte en düşük emekli maaşı 7.500 TL seviyesine yükselirken, asgari ücrete...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5.500 TL olan en düşük emekli maaşına 2.000 TL zam yapılacağını önceki günlerde duyurdu. Yapılan zam ile birlikte en düşük emekli maaşı 7.500 TL seviyesine yükselirken, asgari ücrete zam gelip gelmeyeceği de merak konusu oldu. Bu kapsamda, asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağına dair milyonlarca çalışan araştırma yapmaya devam ediyor.

Asgari Ücrete Zam Yapılacak Mı?

Emeklilere verilen bayram ikramiyesine ve en düşük emekli maaşına zam yapıldı. Asgari ücret zammı için araştırmalar sürerken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan temmuz ayını işaret etti.

Bayram İkramiyesi 2023

En düşük emekli maaşına 2.000 TL zam yapılmasının yanı sıra, bayram ikramiyesinde de yüzde 82 oranında artış sağlandı. Gerçekleşen zam ile birlikte, geçen yıl 1.100 TL olan emekli bayram ikramiyesi 2.000 TL'ye çıktı. Zamlı en düşük emekli maaşı ve bayram ikramiyesi ödemeleri de bugün itibariyle başladı ve bayram öncesinde tüm emeklilerin hesapların yatmış olacak.

Ekonomi Haberleri