Asgari Ücret Zammı 2023! Tarih Verildi ve Hesaplamalar Hız Kazandı

Asgari ücrete geçen yılın son günlerinde zam yapılmış ve 8.506 TL seviyesine yükselmişti. En düşük emekli maaşında da geçtiğimiz haftalarda 2.000 TL artış sağlandı. Gerçekleşen zam ile birlikte, 5.500 TL olan en düşük...

Asgari ücrete geçen yılın son günlerinde zam yapılmış ve 8.506 TL seviyesine yükselmişti. En düşük emekli maaşında da geçtiğimiz haftalarda 2.000 TL artış sağlandı. Gerçekleşen zam ile birlikte, 5.500 TL olan en düşük emekli maaşı 7.500 TL seviyesine yükseldi. Söz konusu artışın ardından, asgari ücret zammı ile ilgili araştırmalar da hız kazandı.

Asgari Ücrete Ara Zam Var Mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki haftalarda AK Parti Grup Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücrete temmuz ayında zam yapılacağını belirtti.

Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Asgari ücrete temmuz ayında ara zam yapılacağının açıklanmasının ardından, zamlı asgari ücretin ne kadar olacağı da merak konusu oldu. Asgari ücret zammı ile ilgili oran verilmezken, farklı oranlar üzerinden hesaplama yapılıyor. Eğer yüzde 20 oranında bir artış gerçekleşirse, asgari ücret 10.000 TL seviyesinin üzerine çıkacak. Memur ve emekli maaşları belirlenirken enflasyon verileri dikkate alındığı için TÜİK'in nisan, mayıs ve haziran ayı enflasyon verilerini açıklamasının ardından asgari ücret zammı için de tablo belli olacak.

Ekonomi Haberleri