Asgari Ücret Zammı Eridi! Ekmek 7.50 TL Oluyor

Asgari ücretle çalışan vatandaş daha zamlı maaşını almadan gelen zamlara hayret etti. Asgari ücrete gelen zam daha hesaplara yatırılmadan erimeye başladı bile. Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan asgari ücret zammından sonra...

Asgari ücretle çalışan vatandaş daha zamlı maaşını almadan gelen zamlara hayret etti. Asgari ücrete gelen zam daha hesaplara yatırılmadan erimeye başladı bile. Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan asgari ücret zammından sonra herkesin cebine daha çok para gireceği belli oldu. 2022 yılında giderek artış gösteren enflasyon sebebiyle Temmuz ayında asgari ücrete ilk kez ara zam yapılmış ve asgari ücret 4500 TL’den 5500 TL’ye çıkarıldı. Zam gelse de vatandaşın alım gücü azalmaya devam etmişti. 2023 asgari ücret zammına gözler çevrilmiş ve bazı ekonomistler 10 bin TL ve üzeri rakamlar vermişti. Fakat asgari ücret 8500 TL olarak açıklandı.

Asgari Ücret Eridi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamadan sonra zamlı asgari ücretin 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 8500 TL olarak açıklandı. Asgari ücrete zam gelmesiyle beraber pek çok şehirde toplu ulaşım ücretlerine zam hazırlığı olduğu söylenirken bazı gıda ürünlerinde de etiketler değişmeye başladı.

Vatandaşın temel gıda ürünlerinden olan ve her sofranın vazgeçilmezi olan ekmek fiyatları da zam haberleri içerisinde yer aldı. İlk zam haberi İstanbul’dan geldi. İstanbul da ekmeğin fiyatı 5 TL olarak belirlendi. Bir ekmek zammı haberi de Rize’den geldi. Bu kapsamda Rize’de 250 gramlık ekmeğin satış fiyatının 7.50 TL belirlenmesi için başvuru yapıldığı iddia edildi.

Ekonomi Haberleri