Asgari Ücret Zammı İçin Açıklama Geldi! BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Beklentisini Açıkladı

Habertürk TV'de Serap Belet ve Kürşad Oğuz'un sorularını yanıtlayan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, gündemdeki pek çok konuya ilişkin değerlendirmede bulundu. BBP Genel Başkanı, milyonlarca çalışanın...

Habertürk TV'de Serap Belet ve Kürşad Oğuz'un sorularını yanıtlayan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, gündemdeki pek çok konuya ilişkin değerlendirmede bulundu. BBP Genel Başkanı, milyonlarca çalışanın merak ettiği asgari ücret zammı için de açıklamalarda bulundu. Destici, asgari ücrete yapılacak artış ile ilgili beklentisini açıkladı.

Mustafa Destici'den Asgari Ücret Açıklaması

Asgari ücrete yapılacak zam için heyecanlı bekleyiş devam ederken, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, asgari ücrete yüzde 40 ile 50 arasında zam geleceğini düşündüğünü belirtti. Yüzde 40 zam yapılması durumunda, asgari ücret 7.700 TL seviyesine çıkacak. Yüzde 50 zam yapılırsa, 2023 yılında asgari ücret 8.250 TL olacak.

Asgari Ücret Zammı Ne Kadar?

Asgari ücrete yapılacak zam ile ilgili çeşitli iddialar gündeme gelmeye devam ederken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 20 Aralık tarihinde gerçekleşecek Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3. toplantısında uzlaşmaya varılacağını açıkladı. Bu kapsamda, asgari ücrete yapılacak zammın, yıl sonuna doğru açıklanması bekleniyor.

Ekonomi Haberleri