Asgari Ücret Zammı İçin Beklenti Belli Oldu! 2023 Asgari Ücret

Yıl sonuna yaklaşılmasıyla birlikte, asgari ücrete yapılacak artış da pek çok kişi tarafından yakından takip ediliyor. Milyonlarca asgari ücretli çalışan maaş zamlarına ilişkin açıklamaları merak ederken, Çalışma ve...

Yıl sonuna yaklaşılmasıyla birlikte, asgari ücrete yapılacak artış da pek çok kişi tarafından yakından takip ediliyor. Milyonlarca asgari ücretli çalışan maaş zamlarına ilişkin açıklamaları merak ederken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın araştırma sonuçları belli oldu.

Asgari Ücret Beklentisi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, asgari ücret zammı ile ilgili araştırma gerçekleştirdi. Söz konusu araştırmanının sonuçlarına göre, kamuoyunun asgari ücret için beklentisi 7.845 TL oldu.

Asgari Ücret Zammı Ne Kadar?

Asgari ücrete yapılacak zammın belirlenmesi için Asgari ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı 7 Aralık tarihinde gerçekleşti. İkinci toplantı ise 14 Aralık tarihinde yapılacak. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'ndan çıkacak karar merakla beklenirken, asgari ücret zammı için çeşitli iddialar konuşuluyor. Bu kapsamda, asgari ücrete yüzde 50 dolaylarında zam yapılacağı da iddialar arasında yer alıyor. Yüzde 50 zam kabul edilirse, 5.500 TL olan asgari ücret 8.250 TL seviyesine yükselmiş olacak.

2023 Asgari Ücret

Asgari ücret zammı için enflasyon verilerinin büyük önemi bulunuyor. Bu nedenle, asgari ücrete yapılacak artış belirlenirken enflasyon verileri de ele alınacak.

Ekonomi Haberleri