Asgari Ücret Zammı İçin Konuşulan Oran Belli Oldu! 2023 Asgari Ücret

Yeni yıla sayılı haftalar kala, milyonlarca asgari ücretli çalışan maaş zamlarına ilişkin açıklamaları yakından takip etmeye başladı. Resmi makamlardan zam oranına dair bir açıklama gelmese de kulislerde çeşitli iddialar...

Yeni yıla sayılı haftalar kala, milyonlarca asgari ücretli çalışan maaş zamlarına ilişkin açıklamaları yakından takip etmeye başladı. Resmi makamlardan zam oranına dair bir açıklama gelmese de kulislerde çeşitli iddialar konuşuluyor. Asgari ücretli çalışanlar da yapılacak zam hakkında son gelişmeleri yakından takip ediyorlar.

Asgari Ücret Zammı Ne Kadar Olacak?

Asgari ücrete yapılacak zam için henüz resmi açıklama gelmedi. Konuşulan son iddialara göre, asgari ücrete yüzde 50 dolaylarında zam yapılabilir. Söz konusu artış hayata geçerse, 5.500 TL olan asgari ücret 8.250 TL seviyesine yükselecek.

2023 Asgari Ücret

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati her fırsatta vatandaşların enflasyona ezdirilmeyeceğini vurguluyorlar. Bu kapsamda, asgari ücret, memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam için enflasyon verilerinin büyük önemi bulunuyor. Asgari ücret zammının, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yapacağı nihai toplantının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor.

Ekonomi Haberleri