Asgari Ücret Zammı İçin Tarih ve Rakam Verildi! Asgari Ücretli Çalışanlar Çok Sevinecek

2022 yılının son günlerinde asgari ücrette artış yapılmış ve brüt 10 bin 8 TL, net olarak 8 bin 506 TL olmuştu. Aralık ayındaki zammın ardından, asgari ücretli çalışanlar 2023 yılında zamlı maaşlarını almaya başladılar....

2022 yılının son günlerinde asgari ücrette artış yapılmış ve brüt 10 bin 8 TL, net olarak 8 bin 506 TL olmuştu. Aralık ayındaki zammın ardından, asgari ücretli çalışanlar 2023 yılında zamlı maaşlarını almaya başladılar. Temmuz ayında asgari ücrette tekrar artış yapılacağının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmasının ardından, enflasyon verileri de baz alınarak temmuz zammı ile ilgili hesaplamalar hız kazandı.

Temmuz 2023 Asgari Ücret Zammı

Milyonlarca asgari ücret çalışan maaş zammına dair araştırmalar devam ederken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de merakla beklenen soruya yanıt verdi. Asgari ücretin 500 dolar seviyesine yükselebileceğini belirten Bakan Bilgin ''Cumhuriyet tarihinde dolar bazında 455 doların üzerinde en yüksek seviyeye çıkaran bir düzenleme yaptık ocak ayında, temmuzda da aynısını yapacağız. Benim oradaki yaklaşımım şudur, aşağı yukarı 500 dolar civarında, ona denk bir asgari ücret düzenlemesi yapmamız gerekir. Çalışmalarımız hazır." dedi.

500 Dolar Ne Kadar?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in asgari ücretin 500 dolara tekabül edebileceğini belirtmesi ile birlikte, 500 doların ne kadar olduğu merak konusu oldu. Güncel döviz kurlarına göre, asgari ücret 500 dolara tekabül ederse 10.000 TL üzerine çıkmış olacak. Emekli ve memur maaşları belirlenirken Türkiye İstatistik Kurumu'nun alt aylık enflasyon oranlarına bakıldığı için asgari ücret zammında da enflasyon verileri belirleyici olacak.

Ekonomi Haberleri