Asgari Ücret Zammı Ne Kadar Olacak? 2023 Asgari Ücret İçin Son Hesaplamalar

Yıl sonuna sayılı haftalar kala, milyonlarca asgari ücretli çalışan maaş zamlarına ilişkin açıklamaları yakından takip ediyor. Asgari ücrete yapılacak artışın belirlenmesi için Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı...

Yıl sonuna sayılı haftalar kala, milyonlarca asgari ücretli çalışan maaş zamlarına ilişkin açıklamaları yakından takip ediyor. Asgari ücrete yapılacak artışın belirlenmesi için Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı önceki günlerde gerçekleşirken, çeşitli zam oranları da konuşulmaya devam ediyor. Bu kapsamda, asgari ücretli çalışanların maaş zamlarına ilişkin hesaplamaları hız kazandırdı.

Asgari Ücret Zammı Ne Kadar?

Asgari ücrete yapılacak artış, Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarının ardından netlik kazanacak. Resmi makamlardan yapılacak artış oranına ilişkin bir açıklama bulunmasa da yüzde 50 dolaylarında zam yapılabileceği konuşuluyor. Asgari ücrete yüzde 50 zam yapılırsa, asgari ücret 5.500 TL'den 8.250 TL seviyesine yükselmiş olacak.

2023 Asgari Ücret

Asgari ücrete yapılacak artışın belirlenmesi için Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ikinci toplantısı 14 Aralık tarihinde gerçekleşecek. Komisyonunun nihai toplantısının ardından, asgari ücret zammı için daha net bir tablo oluşacak.

Ekonomi Haberleri