Asgari Ücret Zammı Son Durum Belli Oldu! İşte Zamlı Asgari Ücret İçin Konuşulan Tutar

Asgari ücrete temmuz ayında ara zam yapılacağı geçtiğimiz haftalarda açıklanmıştı. Asgari ücrete zam yapılacağının duyurulması ile birlikte, temmuz zammı ile ilgili hesaplamalar hızlandı ve resmi açıklamalar da yakından...

Asgari ücrete temmuz ayında ara zam yapılacağı geçtiğimiz haftalarda açıklanmıştı. Asgari ücrete zam yapılacağının duyurulması ile birlikte, temmuz zammı ile ilgili hesaplamalar hızlandı ve resmi açıklamalar da yakından takip edilmeye başlandı. Bu çerçevede, asgari ücretin ne kadar olacağı ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıklamada bulundu.

Asgari Ücret Zammı 2023

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açıklamasına göre, asgari ücrete temmuz ayında ara zam yapılacak ve asgari ücret 500 dolar seviyesinde olacak. Söz konusu zam ile ilgili bilgi veren Bakan Bilgin “Asgari ücretten 1,5 yıldır vergi alınmıyor. Temmuzda reel alım gücünü koruyacak şekilde düzenleyeceğiz. Cumhuriyet tarihinde dolar bazında 455 doların üzerinde en yüksek seviyeye çıkaran bir düzenlemeyi ocak ayında yaptık. Temmuzda da aynısını yapacağız. Aşağı yukarı 500 dolar bazında bir oran olacak. Çalışmalarımız hazır.” dedi.

Asgari Ücret Zammı Olacak Mı?

Asgari ücret zammı için farklı oranlar üzerinden hesaplama sürerken, 500 dolar seviyesi için de hesaplama yapılıyor. Asgari ücretin 500 dolar seviyesine çıkması durumunda, güncel kur ile 9.900 TL olacak ancak asgari ücretin 10.000 TL ve üzerinden olabileceği de belirtiliyor.

Ekonomi Haberleri