Asgari Ücret Zammı Son Gelişmeler! Milyonlarca Kişi Bu Tarihi Bekliyor

Asgari ücretli milyonlarca çalışan maaşlarda artış olup olmayacağını merak ediyorlar. En düşük emekli maaşında geçtiğimiz haftalarda 2.000 TL artış sağlanmıştı. Gerçekleşen zam ile birlikte en düşük emekli maaşı...

Asgari ücretli milyonlarca çalışan maaşlarda artış olup olmayacağını merak ediyorlar. En düşük emekli maaşında geçtiğimiz haftalarda 2.000 TL artış sağlanmıştı. Gerçekleşen zam ile birlikte en düşük emekli maaşı 7.500 TL seviyesine yükseldi. En düşük emekli maaşı ile birlikte, bayram ikramiyesi de yüzde 82 oranında artış ile birlikte 2.000 TL seviyesine yükseldi.

Asgari Ücret Zammı 2023

Asgari ücret zam ile ilgili araştırmalar sürerken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki haftalarda AK Parti Grup Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret zammı için temmuz ayını işaret etti.

Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Asgari ücrete ne zaman zam yapılacağının yanı sıra, zam oranı da merak ediliyor. Asgari ücret zammı henüz netlik kazanmadı. Temmuz ayında yapılacak zammının belirlenmesinde enflasyon verilerinin büyük önemi olacak. Bu kapsamda, nisan, mayıs ve haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından asgari ücret zammı da belli olacak.

Ekonomi Haberleri