Asgari Ücret Zammı Sonrası Memur-Sen Açıklama Yaptı! 2023 Memur Zammı Gelişmeleri

Asgari ücret zammı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Söz konusu açıklamaya göre, 2023 yılında asgari ücret 8.506 TL olacak. Asgari ücret zammının netlik kazanması ile birlikte, memur maaşlarına ne...

Asgari ücret zammı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Söz konusu açıklamaya göre, 2023 yılında asgari ücret 8.506 TL olacak. Asgari ücret zammının netlik kazanması ile birlikte, memur maaşlarına ne kadar zam yapılacağı araştırılmaya başlandı. Bu kapsamda, Memur-Sen'den memur maaşlarına yapılacak zam ile ilgili açıklama geldi.

Sabit Gelirliler de Korunmalıdır

Memur-Sen'in açıklamasında, 11 aylık enflasyonun yüzde 62,35 olduğu ve yıllık enflasyonun ise yüzde 84,39 olduğu hatırlatıldı ve sabit gelirlilerin de korunması gerektiği belirtildi. Söz konusu açıklama şu şekilde:

''Bilindiği üzere, enflasyonun önemli bir kısmı pandemi sebebiyle meydana gelmiş, küresel düzeyde tedarik zincirinde yaşanan aksamalar ve tüketim alanında devam eden genişlemeye ilave olarak, bölgesel savaş ve beraberinde getirdiği tehditler de enflasyonu tetiklemeye devam etmiştir.

2022 Kasım ayı itibariyle 11 aylık enflasyon  yüzde 62,35, yıllık enflasyon ise yüzde 84,39 olarak gerçekleşirken, devletin alacaklarına yönelik yeniden değerleme oranı da  yüzde 122,93 olarak belirlenmişti. Merkez Bankasının enflasyon hedefi ve beklentisi arasındaki uyuşmazlık ile TÜİK’in gerçekleşen ve hissedilen enflasyon verisi arasındaki farklılık, enflasyona karşı mutlak bir koruma gerçekleştirmenin gerekçesi olarak görülmelidir. Bu koruma, enflasyon üzerinden kötümser bakışın reddedilerek, bütün sabit gelirlilerin korunması yönünde olmalıdır.''

Memur Zammı Ne Kadar?

Memur zammı, 3 Ocak 2023 tarihinde açıklanacak aralık ayı enflasyon verileri ile birlikte netlik kazanacak. Bu kapsamda, aralık ayı enflasyon rakamları pek çok kişi tarafından yakından takip edilecek.

Ekonomi Haberleri