Asgari Ücret Zammı Sonrası Merak Ediliyordu! 2023 Engelli Aylığı Ne Kadar Olacak?

Asgari ücret zammı geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Söz konusu açıklamada, 2023 yılında asagri ücret 8.506 TL olacağı belirtildi. Asgari ücret zammının netlik kazanması ile...

Asgari ücret zammı geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Söz konusu açıklamada, 2023 yılında asagri ücret 8.506 TL olacağı belirtildi. Asgari ücret zammının netlik kazanması ile birlikte, engelli aylığının ne kadar olacağı da pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Bu kapsamda, 2023 yılı engelli aylığı tutarı ile ilgili araştırmalar devam ediyor.

Engelli Maaşı Ne Kadar?

Asgari ücret zammının açıklanması ile birlikte, engelli aylığı için de hesaplama yapıldı. Yüzde 40-69 oranında engele sahip olan kişiler için 1.124 TL olan engelli aylığı, yeni yıl ile birlikte 1.738 TL seviyesine yükselmiş olacak. Yüzde 70 ve üzeri engelliler için ise 1.687 TL'den, 2.609 TL'ye çıkacak.

Engelli Aylığı Başvurusu

2023 yılı engelli aylığı tutarı ile ilgili araştırmalar devam ederken, engelli aylığı almak için gerekli şartlar da merak ediliyor. Bu kapsamda, muhtaç aylığı başvurusu için gerekli şartlar şu şekilde:

  • Sosyal güvencesi olmaması
  • Herhangi bir gelir veya aylığı bulunmaması
  • Mahkeme kararı veya kanunla bakım altına alınmamış olması
  • Gelir getirici taşınır ve taşınmaz malı mevcut olmaması veya olup da bunlardan elde edeceği aylık ortalama gelirinin bu yönetmelikle belirlenen muhtaç aylığı miktarını geçmemesi

Ekonomi Haberleri