Asgari Ücret Zammında Son Durum! İşte Asgari Ücret Zammı İçin Rakamlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki haftalarda AK Parti Grup Toplantısı'ndan sonra yapılan açıklamada, asgari ücrete temmuzda zam yapılacağını ifade etti. Asgari ücrete zam yapılacağının duyurulmasından sonra, asgari...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki haftalarda AK Parti Grup Toplantısı'ndan sonra yapılan açıklamada, asgari ücrete temmuzda zam yapılacağını ifade etti. Asgari ücrete zam yapılacağının duyurulmasından sonra, asgari ücretin ne kadar olacağı da merak konusu oldu. Bu kapsamda, farklı zam oranları üzerinden maaş zammı hesaplaması yapılıyor.

Asgari Ücrete Ne Kadar Zam Yapılacak?

Asgari ücrete temmuzda zam yapılacağının açıklanmasıyla beraber, zamlı asgari ücretin ne kadar olacağı araştırılıyor. Asgari ücrete yüzde 20 dolaylarında zam yapılması halinde, net asgari ücret 10.000 TL seviyesinin üstüne çıkacak. Asgari ücret zammı için farklı tutarlar iddia edilirken, temmuzda maaş zammı netlik kazanacak.

Emekli Maaşına Zam Yapılacak Mı?

Asgari ücret zammıyla beraber, emekli maaşlarına yapılacak zam da araştırılıyor. En düşük emekli maaşı, 2.000 TL artışla beraber önceki sene 7.500 TL seviyesine çıktı. Temmuzda da emekli maaşlarında da zam yapılacak. Temmuz zammı, TÜİK'in 6 aylık enflasyon verileri baz alınarak hesaplanacak. Bu kapsamda, TÜİK'in enflasyon verisi açıklamaları yakından takip edilecek.

Ekonomi Haberleri