Asgari Ücrete Ek Zam Mı Geliyor? Asgari Ücrette Yeni Rakam Duyuruldu

Eski Ekonomi Bakanı Prof. Dr. Işın Çelebi, Mart'ta asgari ücrete yeni bir zam yapılmasını beklediğini bu zamla asgari ücretin 10 bin TL'ye yaklaşacağını kaydetti.2023 için belirlenen 8 bin 500 TL'lik asgari ücret çalışanın...

Eski Ekonomi Bakanı Prof. Dr. Işın Çelebi, Mart'ta asgari ücrete yeni bir zam yapılmasını beklediğini bu zamla asgari ücretin 10 bin TL'ye yaklaşacağını kaydetti.

2023 için belirlenen 8 bin 500 TL'lik asgari ücret çalışanın eline geçmeden açlık sınırının altında kaldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan tarafından 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacağı açıklanan genel seçimlere elini güçlendirerek girmek istediği konuşuluyor. Eski Ekonomi Bakanı Prof. Dr. Işın Çelebi tarafından yeni bir iddia gündeme taşındı.

'Gelir Gerilemesi Var'

Çelebi, asgari ücretin Mart ayında 10 bin TL seviyesine çıkmasının beklediğini ifade etti. Prof. Dr. Işın Çelebi, söz konusu açıklamasında “GSMH’den dar gelirlilerin aldığı pay yüzde 34’tü. Bu oran yüzde 25’e düştü. İnanılmaz bir gelir gerilemesi var. Bu toplumun huzurunu da tehlikeye atıyor." dedi.

Öte yandan Çelebi, seçimlerin ardından tüm Türkiye'yi zorlu bir dönem beklediğini kaydederek "Seçimden sonraki aylar 2023 yılını toparlamaya yetmez. 2024 sonuna kadar uğraşmak lazım. Seçim sonucu ne olursa olsun bir istikrar programı uygulamak gerekecek. Bütçede gelir gider dengesi kalmadı, ihracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 70’in altına indi." ifadelerine yer verdi.

Ekonomi Haberleri