Asgari ücretli 5.500 TL ile kaç para ihtiyaç ve konut kredisi çekebilir!

Şu an brüt asgari ücret 6.471 TL olmuştur. Kişi düzenli bir şekilde bu parayı alabildiği müddetçe konut kredisinden, araç kredisine kadar pek çok kredi çeşidine artık başvurabilir. Özellikle yükselen maaşlardan sonra bankaların...

Şu an brüt asgari ücret 6.471 TL olmuştur. Kişi düzenli bir şekilde bu parayı alabildiği müddetçe konut kredisinden, araç kredisine kadar pek çok kredi çeşidine artık başvurabilir. Özellikle yükselen maaşlardan sonra bankaların kefil, ipotek gibi ek koşullar olmadan asgari ücretlilere sorunsuzca kredi vermeye başlamaları asgari ücretlilerin işini kolaylaştırmıştır.

Asgari Ücretliler Nasıl Kredi Kullanabilir

Kredi çekmek isteyen asgari ücretliler öncelikle son 6 aydır sosyal güvenceleri olduğunu ispatlayabilmelidir. Yine kredi çekmeye gittiklerinde bir maaş bordrosu verebilmeleri onların kredilerinin onaylanması noktasında büyük avantaj sağlayacaktır. Bankaların kredi verirken baktıkları en önemli konulardan biri kişinin düzenli bir gelire sahip olup olmadığıdır.

Yine kredi çekmeye gitmeden önce borçlarınızı kapatmak yada borcunuz varsa borçlarınızı yapılandırmaya sokup tek bir borç haline getirmekte size avantaj sağlayacaktır. Çünkü bankalar kişilerin kredi notuna da önem vermektedir. Eğer yığılan borçlarınız varsa bu durum kredinize onay verilmesini engelleyebilir.

Vade Sayısına Göre Kredi Miktarı Artıyor

Asgari ücretin 6.000 TL’nin üzerine çıkmasıyla asgari ücretlilerin yararlanabileceği kredi paketlerinin sayısı da bir hayli artmıştır. Kredi kullanmak isteyen kişiler bankaya ibraz ettikleri maaşlarının yarısı tutarında kredi kullanabildikleri için şu an asgari ücretle çalışan kişiler aylık ödemeleri 2.750 TL civarında olan her pakete başvurabilirler. Çekebilecekleri tutar vade sayısına ve faiz oranlarına göre değişiklik gösterecektir.

İhtiyaç kredilerine baktığımızda bir asgari ücretli 12 vadeli bir pakete başvurursa 30.000 TL civarında krediyi rahatlıkla çekip ödeyebilir. Konut kredilerine baktığımızda ise vadeler 120 aya kadar çıkabildiğinden bir asgari ücretli 100.000 TL’nin üzerinde kredi alabilir. Bütün bu bilgiler ışığında kapsamlı bir araştırma yapmak her zaman önerilmektedir.

Ekonomi Haberleri