Asgari Ücretli Çalışanlar Dikkat! Ara Zam Yapılacak Mı Sorusuna Yanıt Verildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 yılında asgari ücretin 8.506 TL olacağını duyurdu. Asgari ücret zammının açıklanması ile birlikte, milyonlarca çalışan konuya ilişkin gelişmeleri yakından takip etmeye başladı....

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 yılında asgari ücretin 8.506 TL olacağını duyurdu. Asgari ücret zammının açıklanması ile birlikte, milyonlarca çalışan konuya ilişkin gelişmeleri yakından takip etmeye başladı. Bu kapsamda, sene içerisinde asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağı pek çok kişi tarafından araştırılırken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, merak edilen konuda açıklamalarda bulundu.

Asgari Ücrete Ara Zam Yapılacak Mı?

Habertürk TV'de Kübra Par'ın konuğu olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonlarca çalışanın merak ettiği asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağı konusunda açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin, olağanüstü şeyler olmazsa 8.506 TL asgari ücretin yıl sonuna kadar devam edeceğini ancak olağanüstü şartlarda müdahale edilebileceğini ve ara zam yapılabileceğini belirtti.

2023 Asgari Ücret Zammı

Asgari ücret zammının açıklanmasının ardından sosyal medya hesabından paylaşım yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ''6 ay önce yaptığımız zamdan sonra Asgari Ücrete bugün de yüzde 55 gibi rekor bir zam yaptık. Artış oranı 2022 yılı Ocak ayına göre yüzde 100 oldu. Enflasyona karşı emeğin, çalışanın yanında olmaya devam edeceğiz.'' ifadelerine yer verdi.

Ekonomi Haberleri