Asgari Ücretli Çalışanlara İyi Haber! PTT Üzerinden 12.454 TL Ödeme Yapılıyor

Devlet tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek verilmeye devam ediliyor. Asgari ücretli çalışanlara SGK tarafından toplu para ödemesi yapılıyor.  Özellikle doğum yapan kadınların çalışma hayatına kolay bir şekilde...

Devlet tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek verilmeye devam ediliyor. Asgari ücretli çalışanlara SGK tarafından toplu para ödemesi yapılıyor.  Özellikle doğum yapan kadınların çalışma hayatına kolay bir şekilde dönebilmesi için yeni projeler geliştirildiği ifade ediliyor. SGK üzerinden yapılan toplu para ödemesi rahat nefes aldırıyor. Devlet tarafından sunulan şartlara uyum sağlayan kadınlara 12 bin 454 TL para ödemesi yapılıyor.

PTT Üzerinden 12.454 TL Veriliyor

Özellikle çalışan kişilere verilen bu ödeme SGK tarafından verilmektedir. SGK tarafından yapılan ödemenin asıl amacı ise doğum yapan kadınlar doğumlarını tam ve sağlam bir şekilde yaptıktan sonra kısa sürede çalışma hayatına dönebilmesi için doğum yapmış kadınlara 12 bin 454 TL yardım veriliyor. Bu parayı almak için bazı şartları karşılamanız gerekiyor. Karşılamanız gereken şartlar arasında ise:

  • “Doğumdan önceki 1 yıl içinde en az 90 gün kısa vadeli sigorta primi bildirilmiş olması,
  • İstirahatli olduğu süre içinde iş yerinde çalışmamış olması, (Sigortalı kadının isteği ve hekimin onayı ile doğuma 3 hafta kalıncaya kadar çalışma durumu hariç)
  • İstirahatin başladığı tarihte sigortalılık niteliğinin yitirilmemiş olması,
  • Doğum olayının canlı veya ölü olarak gerçekleşmiş olması”

Ödemeler PTT Üzerinden Yapılıyor

Başvuru yapıp da başvurusu kabul edilen kişilere 12.454 TL destek veriliyor. Verilen destekle alınacak olan ödemeler PTT vasıtasıyla hak sahiplerine ulaştırılacak olup bir defaya mahsus olarak verilecektir. SGK tarafından verilen bu ödemeler çocuk sayısına göre de verilmektedir.

12.454 TL Başvurusu Nasıl Yapılır?

SGK tarafından verilen 12.454 TL yardımdan faydalanmak için elbette başvuru yapmanız gerekiyor. Başvurular Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yapılacak olmakla beraber aynı zamanda e-Devlet platformu üzerinden de başvuru yapılabilmektedir. Başvuru yaptıktan sonra eğer aranan şartları karşılıyorsanız para hesabınıza otomatik olarak yatırılacak olmakla beraber PTT üzerinden paranızı almanıza imkan tanınacaktır.

Ekonomi Haberleri