Asgari Ücretli Çıldıracak! 2023 Asgari Ücret İçin Rakam Verildi

2022 senesi sona ererken 2023 asgari ücrete ilişkin rakamlarda yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Vatandaşlar asgari ücret 2023 zammının ne kadar olacağını merak ediyor. Milyonlarca çalışanı ilgilendiren heyecan veren bir açıklama...

2022 senesi sona ererken 2023 asgari ücrete ilişkin rakamlarda yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Vatandaşlar asgari ücret 2023 zammının ne kadar olacağını merak ediyor. Milyonlarca çalışanı ilgilendiren heyecan veren bir açıklama geldi.

TV100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, milyonlarca çalışan vatandaşı yakından ilgilendiren asgari ücrete ilişkin AKP kulislerinde konuşulan rakamı canlı yayında açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Hazine Bakanı Nureddin Nebati'nin asgari ücrete 'enflasyonun üzerinde' zam geleceğini açıklaması asgari ücretin ne kadar olacağına ilişkin iddiaları beraberinde getirdi. Enflasyonun karşısında maaşları eriyen milyonlarca vatandaş asgari ücretli ne kadar zam yapılacağını araştırmaya başladı.

Asgari Ücret 2023 İçin Rakam Verildi

Asgari ücret 2023'e ilişkin beklentinin çok yükseldiğini söyleyen Gürel, "9 bin liranın altında bir rakam düşünülmüyor, bendeki bilgi..." dedi.

Programın moderatörü Gürkan Hacır da rakam karşısında şaşkınlığını gizleyemedi ve "Ooo iyi" deyiverdi. Gazeteci Barış Yarkadaş ise, "Patronlar dil hapı alsınlar" ifadesini kullandı.

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur ise, 'Asgari ücret en az 9 bin lira olacak' yazsınlar' dedi.

Gürel, 9 bin 500 lira olduğunu ifade ederek, "Önümdeki masa sallandı, masa dayanmıyor." şeklinde konuştu.

Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, Gürel'e bu rakamın brüt mü net mi olduğunu sordu, Gürel ise 'net, net' yanıtını verdi.

Gürel'in verdiği rakam uygulanırsa asgari ücrete yüzde 64 zam yapılmış olacak.

Ekonomi Haberleri