Asgari Ücretli veya Değil Tüm Çalışanlara Aylık 1000 TL Ek Ödeme Verilecek

Tüm özel sektör çalışanlarını ilgilendiren gelişme Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Özel sektörde asgari ücret veya daha yüksek ücret alan tüm çalışanlar bu ödemeden yararlanabilecek. Tüm çalışanlara...

Tüm özel sektör çalışanlarını ilgilendiren gelişme Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Özel sektörde asgari ücret veya daha yüksek ücret alan tüm çalışanlar bu ödemeden yararlanabilecek. Tüm çalışanlara aylık 1000 TL nakit ödeme yapılacak. Yaklaşan kış ayları öncesi milyonlarca çalışanı ilgilendiren 1000 TL yardım müjdesi yürürlüğe girdi. 8 ay boyunca kesintisiz olarak her ay ödenecek. Detaylar haberimizde sizlerle...

Özel sektör çalışanlarını ilgilendiren flaş ek ödeme müjdesi Resmi Gazete'de yayımlandı! Daha önce bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan müjde ile özel sektör çalışanlarına aylık 1000 TL olarak ödenmesi beklenen ısınma (doğalgaz, odun, kömür) yardımı resmen yürürlüğe girdi. Vergi ve SGK primine tâbi olmaksızın işveren tarafından işçilere sağlanacak bu destek ödemesi vergi muafiyetiyle birlikte işverene yük olmaktan da çıkacak. İşverenler tarafından milyonlarca çalışana yaklaşan kış ayları öncesinde aylık 1000'er TL ödeme yapılacak.

Yaklaşan kış ayları öncesi ısınma maliyetleri artmış durumda. Küresel ölçekte özellikle Rusya-Ukrayna savaşının etkisiyle hızla yükselişe geçen doğalgaz ve petrol fiyatları enerji maliyetlerini uçurmuştu. Aynı zamanda kömür ve odun fiyatları da yükselişe geçti. Bu nedenle kara kış öncesi kara kara düşünen vatandaşlara ısınma yardımı müjdesi büyük bir nefes aldıracak! Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile birlikte 8 ay boyunca aylık 1000 TL yardım müjdesi hayata geçirildi.

30 HAZİRAN 2023 TARİHİNE DEK ÖDENECEK

İşverene çalışanlarına 1000 TL ısınma yardımı yapması durumunda vergi ve SGK prim istisnasından yararlanma hakkı düzenleyen karar, 30 Haziran 2023 tarihine dek yürürlükte olacak. Böylelikle 2023 Haziran ayına dek her ay düzenli olarak 1000 TL ısınma yardımı çalışanlarla buluşturulacak.

HER AY 1000 TL ÖDENECEK

İşverenler tarafından çalışanlara yapılacak ısınma yardımı aylık en fazla 1000 TL olacak. Bu ödemeler çalışanın hane bazında elektrik, doğalgaz veya odun/kömür gibi ısınma giderlerine karşılık olarak yapılacak. Aylık 1000 TL'yi aşan ödemeler vergi istisnasından yararlanamayacak.

1000 TL ek ödeme, çalışanın maaşına ek olarak ilave ödenecek. İşveren ödemeleri SGK'ya bildirecek.

ÇALIŞAN FATURA İBRAZ ETMEYECEK

Çalışanlar 1000 TL ek ödemeden yararlanmak için elektrik, doğalgaz faturalarını veya odun/kömür alım-satım fişlerini ibraz etme zorunluluğuna tabi olmayacak. İşveren tarafından yapılan bu nakdi ödeme çalışan tarafından serbestçe kullanılabilecek.

Ekonomi Haberleri