Asgari Ücrette Yüzde 50 Zam Olup Olmayacağı Merak Ediliyordu! Bakan Bilgin'den Açıklama Geldi

2022 yılının bitimine sayılı günler kala 7 milyon asgari ücretli çalışanı doğrudan 81 milyon vatandaşı da dolaylı yoldan ilgilendiren asgari ücret konusu gündemin zirvesinde yer alıyor. Milyonlarca vatandaş 2023 asgari ücretin...

2022 yılının bitimine sayılı günler kala 7 milyon asgari ücretli çalışanı doğrudan 81 milyon vatandaşı da dolaylı yoldan ilgilendiren asgari ücret konusu gündemin zirvesinde yer alıyor. Milyonlarca vatandaş 2023 asgari ücretin ne kadar olacağını merak ediyor. Yeni asgari ücrete ilişkin pek çok tahmin yapılırken açıklamalarda art arda geliyor. Son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den, asgari ücret 2023 zammına ilişkin dikkat çeken açıklama canlı yayında geldi.

Star Haber Genel Yayın Yönetmeni Nazlı Çelik'in soruları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yanıtladı. Bakan Vedat Bilgin, "5 bin 500 lira olan asgari ücrete yüzde 50 zam olur mu?" şeklindeki soruya cevap verdi. Bakan Bilgin, asgari ücret zammına ilişkin "İşletmelerin ödeyebileceği bir ücret arayışındayız" dedi.

EYT'lilere İlişkin Net Açıklama

Canlı yayında Emeklilikte Yaşa Takılanlar'a (EYT) dair de açıklamalar yapan Bakan Bilgin, "EYT için net tarih 8 Eylül 1999. Yıpranma hakkı, doğum ve askerlik borçlanmaları olsa dahi işe başlangıç tarihi geriye çekilemez. Bunlar ancak eksik prim gün sayısını tamamlamak üzere yapılır. Yani o eksik kalan prim gün sayısını telafi eder. Ama işe başlangıcı geri çekmez. Öyle bir durum söz konusu değil" ifadelerine yer verdi.

Asgari Ücret Yanıtı

Bakan Bilgin, "5 bin 500 lira olan asgari ücrete yüzde 50 zam olur mu?" şeklindeki asgari ücret sorusuna yanıt olarak "Hayali değil gerçekçi bir rakam üzerinde durmak lazım" dedi. Bilgin, işletmelerin ödeyebileceği bir ücret arayışında olduklarını belirtti.

Ekonomi Haberleri