Asgari Zammı İçin Dört Farklı Senaryo Oluştu! İşte 2023 Asgari Ücret için Konuşulan Oranlar

Yeni yıla sayılı haftalar kala, asgari ücrete yapılacak zam için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Resmi makamlar yapılacak zam için henüz bir oran telaffuz etmezken, çeşitli iddialar gündeme gelmeye devam ediyor.Asgari Ücret Zammı...

Yeni yıla sayılı haftalar kala, asgari ücrete yapılacak zam için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Resmi makamlar yapılacak zam için henüz bir oran telaffuz etmezken, çeşitli iddialar gündeme gelmeye devam ediyor.

Asgari Ücret Zammı Ne Kadar Olacak?

Milyonlarca asgari ücretli çalışan, maaş zamlarına ilişkin açıklamaları yakından takip ediyor. Bu kapsamda, asgari ücret zammı için 4 farklı senaryo ortaya çıktı. Asgari ücret zammı için konuşulan ihtimaller arasında, yüzde 24, yüzde 39, yüzde 47 ve yüzde 55 oranları yer alıyor. Söz konusu zamlar sonrası yapılan hesaplamalar şu şekilde:

Yüzde 24 Zam: 6.800 TL

Yüzde 39 Zam: 7.650 TL

Yüzde 47 Zam: 8.075 TL

Yüzde 55 Zam: 8.500 TL

2023 Asgari Ücret

Asgari ücret zammı için her geçen gün yeni iddialar gelmeye devam ederken, Asgari Ücret Tespit Komisyonu da Aralık ayında toplanacak. Gerçekleşecek toplantıların ardından, tarafların zam tekliflerinin belli netleşeceği düşünülüyor. Asgari ücret zammının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.

Ekonomi Haberleri