Ay Sonunu Getiremeyen Emekliye Çifte Maaş Müjdesi! Devletten 3 Ödeme Birden Geliyor

2023 yılı emekli yılı olarak tarihe geçerken, emeklinin aynı anda 3 maaş alabilmesi için formül açıklandı.

Ekonominin git gide negatif tavır sergilemesi vatandaşı ek gelir alma yollarına iterken, emekli maaşının da açlık sınırının altına düşmesi emeklinin cebinin boşalmasına mahal vermiş bulunmakta. Milyonlarca emekli, maaşını alması akabinde hemen tükenmesinden sebepli olarak ek maaş ya da ek ödeme yöntemlerini araştırmaya başladı. Devlet vatandaşın yanında olmaya özellikle de dar gelirli kapsamında yer alan vatandaşa desteklerini sürdürürken, eşini kaybeden kadınlara da ek maaş imkanı doğmuş bulunmaktadır. Sigortası olan bireye SGK destek sağlarken ailesine de belirli koşullarda ödemeler yapılıyor. Aynı anda 2 maaş alma imkanı da SGK tarafından belirlenen şartlara uyan bireylere ödenmekte. Bu ödemeler dar gelirli ve zor durumda olan kadınlara ödeniyor. İşte SGK'dan çifte maaş alma yolları...

Kadınlara destekte ilk sırada yer alan ödeme dul ve yetim maaşı olarak biliniyor. Hali hazırda maaş kadınlara da bu hak tanınabilmekte. SGK tarafından belirlenen haklardan sadece SGK'lı değil SGK'lı yakınları da faydalanabiliyor. Öte yandan sosyal güvencesi olmayan bireye de prim şartı aranmadan emeklilik hakkı bulunmaktadır. Bu sayede aynı anda 3 maaş alma hakkı doğmaktadır.

Emekliler için devlet tarafından bir çok ödeme bulunmaktadır. SSK, Bağ-kur, Emekli Sandığı fark etmeksizin vefat eden eşten maaş bağlanıyor. Kadın bekar ise yetim maaşı almakta iken kadın dul kalmış ise dul maaşından faydalanıyor.

Sigorta farklı ise çifte maaş hakkı doğmakta

Mevcut yasa ve mevzuatlar gereğince SGK tarafından sunulan hakkın kalıcı olduğu bilinmektedir. son zamanlarda çok da merakla araştırılan çifte maaş imkanı arama motorlarını aşındırıyor. Ancak bu maaş haklarından faydalanmak için belirlenen şartları taşımak gerekmekte. Çift maaş almak için ise özellikle bulunması gereken 2 şart bulunmaktadır.

Dul ve Yetim aylığı alma şartları nelerdir?

-Eşi hayatını kaybetmiş olan kadınlara ölen eşin maaşının %50'i ile %75'i ek maaş ödenmekte. BAĞ-KUR emeklisi olduğunda maaşın %50'si,

- Memur emeklisi olduğunda da maaşın %75'i kadar maaş ödemesi yapılmaktadır.

Vefat eden eş maaşı alma şartları neler?

Hayatını kaybeden eşin BAĞ-KUR emeklisi olması babanın hayatını kaybetmesi sonrasında ise hangi sigortadan emekli olduğu dikkate alınmaktadır.

Yani 3 maaş almak için belirlenen şartları taşımak gerekmektedir. Ölen bireyin SSK'dan emeklilik hakkı kazanmış olması gerekmektedir. vefat eden eşi Bağ-KUR emeklisi ise dul aylığı alınabilirken, öte yandan vefat eden anne veya babası Emekli Sandığı emeklisi ise yetim aylığı alabilmekte. Yani dul aylığı, yetim aylığı ve ölen eş aylığı ile birlikte belirlenen şartları taşıyan bireye 3 maaş birden ödenebilmektedir.

Ekonomi Haberleri