Ayçiçek Yağına Dev Zam! 5 Kilo Ayçiçek Yağı 500 TL!

Hemen her evin vazgeçilmezi konumunda olan ayçiçek yağı her yemeğin içine girmekle beraber her geçen gün zam almaktadır. Bugünde yetkili bir isimden ayçiçek yağıyla ilgili uyarı geldi. Önlem alınmazsa ikinci kriz oluşacağı...

Hemen her evin vazgeçilmezi konumunda olan ayçiçek yağı her yemeğin içine girmekle beraber her geçen gün zam almaktadır. Bugünde yetkili bir isimden ayçiçek yağıyla ilgili uyarı geldi. Önlem alınmazsa ikinci kriz oluşacağı ve yağ fiyatının alıp başını gideceği söylendi. Hem giderek artış gösteren enflasyon hem Rusya Ukrayna savaşı hem de döviz kuru sebebiyle gıda fiyatları jet hızında yükselmektedir.

5 Kilo Ayçiçek Yağı 500 TL!

Ayçiçek yağı fiyatları her geçen gün tıpkı akaryakıt gibi değişiklik göstermektedir. Gelen zam haberleri vatandaşı etkilemekle beraber artık evlere kiloyla ürün almak yerine taneyle ürün alınmasına neden olmuştur. Son zammın da ayçiçek yağına geleceğinin iddia edilmesi vatandaşın dikkatini çekti. Konuyla ilgili açıklama Konya Pancar ve Tarım Ürünleri Ürecileri Derneği Başkanı Ahmet Bestil’den geldi. Ahmet Bestil tarafından önlem alınmazsa 1 kilogram yağı 100 TL olacağı söylendi. Ahmet Bestil tarafından:

“Biz, Konya Pancar ve Tarım Ürünleri Üreticileri Derneği olarak kristal şekerde de hükümetimizi uyarmıştık. Geçen sene pancarın ton alım fiyatı 420 liraydı. 'Gelin fiyatlar yükseldi, pancar ekicisini küstürmeyin' dedik bizi dinlemediler. Pancara fiyat vermediler. Bu sene şekerin kilosu 5 liradan 30 liraya çıktı. Neden, çünkü 2021 yılında 5 milyon tona yakın eksik pancar üretimi yapıldı. Zamanında pancara normal bir fiyat verilseydi şeker şimdi 15 lira olacaktı.

Çiftçi ekmeyince şekerin kilogramı 5 liradan 30 liraya çıktı. Yarın aynı ayçiçeğinde de hükümetimizin müdahale etmesini bekliyoruz. Şimdi 180 liraya 5 kiloluk ayçiçek yağı satılıyor. Gelecek sene ekecek bir Allah’ın kulu çıkmaz zararına. Gelecek sene de 5 kiloluk ayçiçek yağını 500 liradan aşağı yiyemeyeceğiz. Onun için hükümetin, Toprak Mahsullerine aldırması gerekiyor. Biz uyarı görevimizi yerine getiriyoruz, karar yine onların.” denildi.

Ekonomi Haberleri