Az Önce Açıklandı! Emeklilerin Beklediği 9 Bin 500 TL Hesaplara Yatmaya Başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz aylarda yapılan seçim çalışmalarında en düşük emekli maaşının da 5 bin 500 TL'den 7 bin 500 TL'ye yükseltilmesine karar verilmişti. Bu karar sonrasında gelen bayram...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz aylarda yapılan seçim çalışmalarında en düşük emekli maaşının da 5 bin 500 TL'den 7 bin 500 TL'ye yükseltilmesine karar verilmişti. Bu karar sonrasında gelen bayram ikramiyesi müjdesi de emekliyi sevinçten havalara uçurdu.

Kurban Bayramı'na yaklaşırken duyurulan 2 bin TL'lik ikramiye, emeklilere ilaç oldu. Çünkü önceki yıllarda daha düşük olan emekli bayram ikramiyesi 2023 yılında 2 bin TL'ye yükseldi. Böylelikle de bayramda da emekliler düşünülmüş oldu.

Ne Zaman Hesaplara Yatacak? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da açıkladığı üzere 2 bin TL'lik bayram ikramiyesi ve 7 bin 500 TL'lik zamlı emekli maaşı Haziran ayında hesaplara yatmaya başlayacak. Haziran boyunca TC kimlik numarasına göre emeklilerin emekli maaşlarını aldıkları gün bayram ikramiyeleri de hesaplarına yatırılacak.

Öte yandan Temmuz ayında ise SSK, Bağ-Kur, EYT ve Emekli Sandığı da dahil olmak üzere tüm en düşük emekli maaşlarında intibak zammı yapılması bekleniyor. Bu sayede de diğer emeklilerle aradaki farkın azaltılarak dengenin sağlanması planlanıyor.

TC Kimlik Numarasına Göre Yatırılacak

Öte yandan bayram ikramiyesiyle birlikte 9 bin 500 TL'yi bulacak olan ödemeler, emeklilerin TC kimlik numarasına göre yapılacak. Bu nedenle de Haziran ayında emekliler, maaşlarını aldıkları gün toplu bir şekilde bayram ikramiyelerini de hesaplarında görecek.

Bir Zam Açıklaması Daha! 

Seçim kapsamında sık sık zam haberleri piyasada yayılmaya devam ederken en düşük emekli maaşı 2023'ün ilk aylarında 7 bin 500 TL'ye yükseltmişti. Bu artış beklentileri aşarken, enflasyonun da yükselmesi dikkate alındığında, artış yapılan rakam da artık yeterli görülmüyor. Bu nedenle de seçim döneminde maaşların 3-4 bin TL bandında yükseltilebileceği düşünülüyor. Ancak tabi ki bunlar sadece birer düşünce, çünkü zamlar henüz netleşmedi.

En Düşük Emekli Maaşına Yüzde 45'lik Artış 

Temmuz ayında enflasyon, refah payı artışı ve memur zammıyla birlikte diğer emekli ve asgari ücretlilere de zam yapılacağı son günlerde oldukça fazla konuşuluyor. Hatta öyle ki en düşük emekli maaşının da yüzde 45 civarında artırılması bekleniyor.

Piyasadaki analistler, Temmuz döneminde en düşük emekli maaşının 10-11 bin TL arasında olabileceğini düşünürken, asgari ücretle aradaki farkın kapatılmasını bekliyor.

Enflasyon farkının yanı sıra emeklilere refah payı ödemelerinin de yapıldığı göz önünde bulundurulduğunda, emeklilerin yüzde 45'lik bir zam alması olası görünüyor. Ancak yine de şimdilik hiçbir rakam açıklanmadığından, ne kadar zam yapılacağı belirsiz.

Ekonomi Haberleri