Bağcılar'da Öğrencilerin Ulaşım Bileti Masrafı Ödeniyor

Bağcılar Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tensibi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın talimatıyla hayata geçirilen "öğrencilerimize memleket bileti bizden" projesi kapsamında...

Bağcılar Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tensibi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın talimatıyla hayata geçirilen "öğrencilerimize memleket bileti bizden" projesi kapsamında çalışmaların yürütüldüğü ifade edildi.

Ailesinden uzakta öğrenim gören öğrencilerin senede 2 kez gidiş-dönüş biletlerinin karşılandığı proje kapsamında, 2023 yılında her bilet için 750 lira destek veriliyor.

Bu destekten faydalanabilmek için öğrencinin ailesinin ikamet ettiği adresteki ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına (SYDV) başvuru yapılması gerekiyor. Ulaşım ödemeleri, vakıfça öğrencinin IBAN hesabına yatırılıyor.

Proje, Bağcılar'da da kaymakamlık bünyesinde hizmet veren Bağcılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yürütülüyor. Proje kapsamında, ilçede ikamet edip şehir dışında okuyan ihtiyaç sahibi öğrencilerin ulaşım bileti masrafı karşılıyor.

Ekonomi Haberleri