Bakan Bilgin Resmen Duyurdu! Ailelere 1 Milyon 500 Bin Lira Ödeme Yapılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, madencilere ilişkin hazırlanan kanun teklifi ile alakalı son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Bilgin, madencilere yönelik hazırlanan kanun teklifinin TBMM'ye gönderildiğini,...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, madencilere ilişkin hazırlanan kanun teklifi ile alakalı son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Bilgin, madencilere yönelik hazırlanan kanun teklifinin TBMM'ye gönderildiğini, çalışmanın 2003 yılından sonraki tüm maden kazalarında yaşamını yitirenleri kapsayacağını duyurdu.

Bakanı Vedat Bilgin, madencilere ilişkin hazırlanan kanun teklifinin Meclis'e gönderileceğini dile getirdi. Bakan Bilgin, çalışmanın 2003 sonrası tüm maden kazalarında yaşamını yitirenleri kapsayacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Talimat Verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce maden kazasında yaşamını yitirenler için mevzuata eklenen geçici düzenlemelerin kalıcı hale getirilmesi için talimat verdi. Yasa hazırlığı için çalışma grubu kurulması kararlaştırıldı.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan maden kazasında hayatını kaybeden yakınları için hazırlanacak mali destek paketinin de bir an önce Meclis’e getirilmesi talimatını verdi. Destek paketinin torba yasaya eklenmesi planlanıyor.

İşçilerin ailelerine 1 milyon 500 bin lirayı aşan nakdi yardım yapılacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de toplantıda ayrıntılı bir sunum yaptı. Dönmez çalışmanın şeffaf yürütüleceğinin altını çizdi.

Ekonomi Haberleri