Bakan Bilgin'den Flaş Asgari Ücret Açıklaması! Bakan Bilgin Tarih Verdi

2023 asgari ücretin belli olması için geri sayım başladı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3'üncü toplantısını 20 Aralık Salı günü yapacak. Gelecek sene uygulanacak olacak asgari ücretin belirlenmesine az bir zaman kala Çalışma...

2023 asgari ücretin belli olması için geri sayım başladı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3'üncü toplantısını 20 Aralık Salı günü yapacak. Gelecek sene uygulanacak olacak asgari ücretin belirlenmesine az bir zaman kala Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den bir son dakika bilgisi geldi.

Öte yandan milyonlarca vatandaş, 'Asgari ücret 2023 zammı ne kadar olacak? 2023 asgari ücret ne kadar olacak?' şeklindeki soruların yanıtını araştırıyor. Peki 2023 asgari ücret ne zaman açıklanacak?

Bakan Bilgin'den 2023 Asgari Ücret Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 2023 yılında uygulanacak yeni asgari ücrete ilişkin açıklamada bulundu.

Bakan Bilgin açıklamasında, "Salı günü asgari ücretin müzakeresinde uzlaşmaya varacağız. Emekçilerimizin beklediği, işverenlerimizin de ödeyebileceği bir ücret seviyesinde uzlaşma sağlayacağız." ifadelerine yer verdi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısı 20 Aralık'ta yapılacak. Yaşanan son gelişmeyle, Bakan Bilgin tarafından yapılan açıklamadan çıkarılan sonuca göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın salı günü yeni asgari ücreti açıklaması bekleniyor.

Ekonomi Haberleri