Bakan Göktaş Resmen Duyurdu! Dar Gelirli Aileleri Bayram Ettirecek Müjde

Bakan Göktaş, Gelir Tamamlayıcı Aile Destek programı kapsamında sağlanacak olan vatandaşlık maaşı ile ilgili açıklama yaptı.

Ağustos ayında da sosyal yardım ödemelerine dair gelişmeler yakından takip edilirken, Eski Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın geçtiğimiz süreçte vatandaşlık maaşı verileceğini duyurumasının ardından, vatandaşlık maaşı ile ilgili açıklamalar yakından takip ediliyor. Bu çerçevede, 75. Yıl Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle bir araya gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, vatandaşlık maaşına dair bilgilendirmede bulundu.

Vatandaşlık Maaşı Ne Zaman?

Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemi’nin hayata geçirileceğini ve vatandaşlık maaşı için çalışmaların devam ettiğini belirten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş "Aile Bazlı Vatandaşlık Maaşı uygulamasını başlatacağız. Aile Koruma Kalkanı Programı'yla ev hanımlarının emekliliğine destek sağlayacağız. Kadınlara, çocuklara, engellilere ve yaşlılara yönelik, ihtisaslaşmış barınma ve bakım hizmetlerini geliştirecek ve yaygınlaştıracağız. Barınma, bakım ve rehabilitasyon kuruluşlarının nitelik ve niceliğini artıracağız. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı'nın etkin uygulanmasını ve 5. Ulusal Eylem Planı'nın hazırlık çalışmalarını uygulamaya geçireceğiz. Kadınların toplumsal hayattaki ve karar alma mekanizmalarındaki etkinliğini artıracağız. Örgün eğitim kademelerinin tamamında kız çocuklarının net okullaşma oranı ile kadınlarda okuryazarlık oranını yüzde 100 seviyesine ulaştıracağız. Kadınların, iş kurma ve geliştirme süreçlerini kolaylaştıracak, e-ticaret platformlarında daha fazla yer almalarını teşvik edecek, kooperatifler yolu ile güçlendirilmelerini sağlayacağız” dedi.

Vatandaşlık Maaşı Ne Kadar Olacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın vatandaşlık maaşı verileceğini duyurmasından sonra ödemelerin detayları araştırılıyor. Vatandaşlık maaşı için çalışmalar sürerken, ödemelerin kaç TL olacağı henüz belli olmadı. İlerleyen süreçte çalışmaların tamamlanması ve Bakanlığın kamuoyuna bilgi vermesi sonrasında, vatandaşlık maaşı başvurularının ne zaman başlayacağı ve ne kadar ödeme yapılacağı belli olacak.

Ekonomi Haberleri