Bakan Şimşek Uyardı! Vergi Kaçıranlar Takip Ediliyor

Bakan Şimşek, KDV oranlarını yanlış uygulayan mükellefler başta olmak üzere vergi kayıp ve kaçağını önlemek için yakından takip ettiklerini ifade etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, KDV oranlarını yanlış uygulayan mükellefler başta olmak üzere vergi kayıp ve kaçağını yakından takip ettiklerini ifade etti. Bakan Şimşek vergi kayıpları ve kaçakla mücadele çalışmalarına yönelik değerlendirme yaptı. Önceki aylarda yaşanan Kahramanmaraş merkezli 6 şubat depremin büyüklüğü 104 milyar dolara ulaştığını söyleyen Bakan Şimşek açılan finansman açığını ek bütçelerle kapatmalıyız dedi.

Bakan Şimşek, "Piyasada oluşan fiyat hareketlerini yakından takip ediyor ve birçok sektöre ilişkin detaylı analizler yapıyoruz. Ülke genelinde hazırlanan denetim planları ile sahada da denetimlerimizi sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı. "Bu yıl kiralık konutlar, eğlence yerleri ve restoranlarda fiili denetimler gerçekleştiriliyor, özellikle KDV oranlarını hatalı uygulayan mükellefleri yakından takip ederek gerekli denetimleri yapıyoruz. Piyasada oluşan fiyat hareketlerini yakından takip ediyor ve birçok sektöre ilişkin detaylı analizler yapıyoruz. Ülke genelinde hazırlanan denetim planları ile sahada da denetimlerimizi sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

Bakan Şimşek şu ifadeleri kullandı:

"Bilhassa cafe ve restoranlar olmak üzere hizmet sektörüne ve perakende ticaret yapan işletmelere yönelik denetimlerimizi artırdık. Denetimlerimizde, sunulan hizmet ve yapılan mal teslimleri türüne göre KDV oranını olması gerekenden düşük uygulayan işletmeleri tespit ettik ve etmeye devam ediyoruz. Kısa sürede, hatalı KDV oranı uyguladığı tespit edilen 8 bin 531 mükellefi denetledik, 550 milyon lira kayıt dışı hasılat tespit ettik ve 87 milyon lira ceza kestik."

Şimşek E-ticarete ki artışın da dikkati çektiğini ve bu kapsamda bu alanı da yakın takibe aldıklarını kaydederek, Gelir İdaresi'nin, banka, PTT ve kargo verilerinden hareketle analizler yaptığını açıkladı.

Ekonomi Haberleri