Bakan Soylu'dan Pasaport Harçlarındaki Ücret Farkına İlişkin Açıklama

2023 yılın da pasaport harçlarına yapılacak zammı duyanlar 2022 senesinin son günlerinde Nüfus İl Müdürlüğü'nde yoğunluk oluşturması üzerine randevular yetişmedi ve 2023 yılına sarktı. 2022'de randevu alan, randevusu 2023'e...

2023 yılın da pasaport harçlarına yapılacak zammı duyanlar 2022 senesinin son günlerinde Nüfus İl Müdürlüğü'nde yoğunluk oluşturması üzerine randevular yetişmedi ve 2023 yılına sarktı. 2022'de randevu alan, randevusu 2023'e sarkanlar için İşçileri Bakanı Süleyman Soylu, ücret farkı alınmaması için talimat verdi.

2023 zamlarla geldi ve zamlardan nasibini pasaport defter ve harç ücretleri aldı. Yurt dışına çıkmak isteyen vatandaşların pasaport defter ve harç ücretleri için 2023'te önceki seneye göre yüzde 123 fark ödemesine karar verildi.

Bununla birlikte çok sayıda kişi zamlı fiyattan etkilenmemek için yeni yıldan önce pasaport harçlarını yatırdı.

Pasaport harçlarına zam geleceğini duyanlar Nüfus İl Müdürlüğü'nde yoğunluk oluştururken pek çok vatandaş da randevu alamadı.

Yüzde 123'lük Zammın Farkını İstediler

2022 yılı fiyatlarıyla harç yatırıp, yoğunluk sebebiyle 2023 yılına randevu almak zorunda kalanlar bankada bir sürprizle karşılaştı.

Başvuru yapan vatandaşlardan, pasaport defter ve harçlarına yapılan yüzde 123’lük zammın farkını yatırmaları talep edildi.

Yaşanan sıkıntıdan sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuya el attı. Bakan Soylu, ücret farkı alınmaması için talimat verdiğini duyurdu.

Şimdiye dek 710 bin yerli ve milli pasaportun teslim edildiğini ifade eden Bakan Soylu, "Bu yıl milyonlarca pasaport basabilme kabiliyeti kazanıyoruz. Mart ayından sonra başka ülkelere de bir ihraç malzemesi olacak. Türkiye'de normalde yılda 2 milyon 100 bin pasaport veriliyor, bu yıl ise 4,5 milyon pasaport talebiyle karşılaşıldı, buna rağmen personelin gayretli çalışmasıyla tüm pasaportların peyderpey gönderiliyor." şeklinde konuştu.

Ekonomi Haberleri