Bakanlık 4471 TL Destek Ödemesi Yapıyor! Ödeme Miktarlarına Zam Geldi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan destek ödemelerinin güncel tutarları ile ilgili araştırmalar sürüyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, eylül ayında çeşitli sosyal yardımları hak sahipleri iletecek ancak sosyal yardım ödemelerinin verilmesi için heyecanlı bekleyiş devam ederken, destek ödemelerinin güncel tutarları da pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Bu kapsamda, geçtiğimiz süreçlerde Bakan Mahinur Özdemir Göktaş güncel destek ödemelerinin tutarları ile ilgili kamuoyuna bilgi vermişti.

Aile Bakanlığı Ödeme Tutarları 2023

Eylül ayında aile destek programı, evde bakım maaşı, sosyal ve ekonomik destek ödemesi gibi pek çok yardım ilerleyen günlerde hak sahibi vatandaşların hesaplarına aktarılacak ancak ağustos ayında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş çeşitli ödemeler ile ilgili bilgi vermişti. Bakan Göktaş'ın açıklamasına göre, işe başlama yardımı çerçevesinde geçen yıl 2157 TL olan destek ödemesi, bu yıl 4471 TL seviyesine çıktı. Bakanlık 4471 TL seviyesindeki ödemeyi hak sahiplerine sağlarken, Bakan Mahinur Özdemir Göktaş da ödemenin detaylarına dair yaptığı açıklamada “Geçtiğimiz yıl 2.157 TL olan desteğimizi bu yıl 4.471 TL olarak vereceğiz. İŞKUR tarafından işe yönlendirilen sosyal yardım yararlanıcılarının özel sektör işverenlerince istihdam edilmeleri halinde, özel sektör işverenlerinin ödemekle yükümlü olduğu sigorta primlerini 1 yıl boyunca biz karşılıyoruz” dedi.

Ekonomi Haberleri