Bakanlık Çocuğu Olanlara Ağustos Ayında Para Verecek! Sosyal Yardım Ödemesi Hesaplara Yatacak

Çocuğu olan dar gelirli hanelere ağustos ayında da sosyal yardım ödemesini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı iletecek.

Ağustos ayının ortalarına doğru farklı destek ödemelerinin hak sahiplerine iletilmesi beklenirken, sosyal yardım ödemelerine dair güncel gelişmeler de yakından takip ediliyor. Bu kapsamda, geçtiğimiz ay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklaması ile birlikte yıl sonuna kadar devam edeceği netlik kazanan Aile Destek Programı ödemeleri merak ediliyor. Aile Destek Programı çerçevesinde ağustos ayında da düşük gelirli hanelere ödeme yapılacağı için ödemeler öncesinde araştırmalar hız kazandı. Aile Destek Programı bünyesinde yer alan çocuk bileşeni desteği de merak ediliyor.

Çocuk Yardımı Desteği Ağustos 2023

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuk yardımı ödemelerini ağustos ayında da hak sahibi vatandaşlara iletecek. Geçen yıl ekim ayında Aile Destek Programı’na dahil olan çocuk bileşeni desteği kapsamında hane içinde bulunan çocuk sayısına göre 350 TL ile 650 TL arasında ödeme yapılacak. Ağustos ayı ödemelerinin ne zaman hesaplara aktarılacağı ile ilgili resmi bir açıklama gelmedi ancak genellikle ay ortasında Aile Destek Programı ödemeleri verildiği için çocuk yardımı da bu süreçte sağlanabilir.

Çocuk Desteğine Zam Yapılacak Mı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ocak ve temmuz ayında sosyal yardım ödemelerine zam yapıyor. Her iki zamda da memur maaş katsayısına bakılıyor. Bu çerçevede, haziran ayı enflasyon rakamlarının temmuz ayının ilk günlerinde açıklanmasının ardından sosyal yardım ödemeleri zamları da belli oldu. Evde bakım maaşı, SED yardımı, engelli ve yaşlı aylığı gibi destek ödemelerine zam yapılırken, Aile Destek Programı’na ve Aile Destek Programı bünyesinde yer alan çocuk bileşeni desteğine dair resmi bir açıklama gelmedi.

Çocuk Yardımı Ne Kadar?

Çocuk bileşeni desteğine temmuz ayında zam yapılmazken, hane içinde bulunan kişi sayısına göre destek ödemesi şöyle:

1-2 çocuklu hanelere: 350 TL
3 çocuklu hanelere: 450 TL
4 çocuklu hanelere: 550 TL
5 ve üzeri sayıda çocuklu hanelere: 650 TL

Ekonomi Haberleri