Bakanlık Evde Bakım Maaşı Verecek! Beklenen Ödeme Takvimi Belli Oldu

Ekim ayı ödemelerinden evde bakım maaşı ödemesi alanlar tarafından hesaplara yatacak tarihe ilişkin araştırmalar devam ediyor.

Evde bakım maaşı ödemeleri her ay olduğu gibi ekim ayına da ülke genelindeki hak sahibi kişilerin hesaplarına yatacak. Evde bakım maaş ödemeleri belirli bir takvime göre Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilirken, ödemelere dair araştırmalar da ekim ayının ilk günü itibariyle başladı. Bu çerçevede, ekim ayı ödemelerin hangi tarihte verileceği ve evde bakım maaşının güncel tutarı merak ediliyor.

Ekim 2023 Ödemesi Evde Bakım Maaşı

Ekim ayında daha 500.000'den fazla hak sahibi kişinin hesabına evde bakım maaşı ödemesi aktarılacak. Evde bakım maaşı ödemelerinin tarihine ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı henüz açıklamada bulunmadı ancak geçtiğimiz süreçte evde bakım maaşı ödemeleri ay ortasında verildi. Her ayın 15 ile 31 arasında evde bakım maaşı ödemeleri sağlandığı için ekim ayında da benzer bir takvim işleyebilir. 5097 TL tutarındaki evde bakım maaşının hak sahiplerine iletilmesinin ardından, Bakanlığının resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden ödemelere ilişkin bilgilendirme metni yayınlanacak.

Ekonomi Haberleri