Bakanlık Eylül Ayında Çocuklu Hanelere 3500 Liradan Fazla Sosyal Yardım Ödemesi Yapacak!

Dar gelirli ve çocuklu ailelere her ay verilen SED yardımı Eylül ayının kaçında hesaplara yatacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından çocuklu ve dar gelirli ailelere verilen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemeleri için sayılı günler kaldı. Geçtiğimiz Ağustos ayında hak sahiplerine dağıtılan SED ödemeleri, çocukların ihtiyaçları için can suyu olmuştu. Ayrıca aileleri de rahatlatmış, masraflara destek olunmuştu.

Eylül ayı SED ödemelerine sayılı günler kaldı! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ağustos ayında toplamda 575 milyon TL’lik SED ödemesinin yapıldığını aktarmıştı. Hal böyle olunca da herkes SED ödemelerinin devam edip etmediğini merak etti. Ancak daha önce de yayımlanan bilgiler üzerine ödemelerin her ay yapılacağı öğrenilince, tutarlar araştırılmaya başlandı. Peki, Eylül ayı SED parası ne kadar oldu? Eylül ayı SED parası ne zaman yatacak? İşte merak edilen tüm detaylar…

Dar Gelirli Aileye SED Ödemesi!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Ağustos ayında da açıkladığı üzere SED ödemelerine devam edecek. Dar gelirli ailelerin çocuklarının okul, yol ya da yemek masraflarında kullanılması üzerine verilen yardımda, tüm öğrencilerin eşit fırsatlarla okula gitmeleri amaçlandı.

2023-2024 eğitim ve öğretim döneminin başlamasına oldukça kısa bir süre kalırken çocuklu aileler eğitim yardımlarını araştırmaya devam ediyor. Bu kapsamda çocukların okul masraflarını karşılamak ve daha eşit fırsatlar yaratmak için harekete geçen bakanlık, geçtiğimiz ay her öğrenci için 3.571 TL’den toplam 575 milyon liralık destek aktarmıştı. Bu ay ise bu rakamla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Eylül Ayı Sed Ödemesi Ne Ne Zaman Yapılacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ağustos ayı SED ödemelerinin 15’inci gün itibarıyla yapılacağını aktarmıştı. Bu kapsamda da SED ödemeleri 15 Ağustos itibarıyla hesaplara yatırılmaya başlanmıştı. TC kimlik numarasına göre yapılan aktarımların bu ay da yine 15’inde başlaması bekleniyor. Eğer Bakanlık’tan aksi bir açıklama gelmezse, SED ödemeleri 15 Eylül itibarıyla hesaplara yatıyor olacak.

2023 Eylül Ayı SED Ödemesi Kaç TL?

Bakan Göktaş geçtiğimiz ay toplamda 575 milyon liralık SED ödemesi yapıldığını aktarmıştı. Bu miktarın tamamının dar gelirli ailelere çocukları için verildiğini vurgulayan Bakan Göktaş, her öğrenciye yaklaşık 3.571 TL düştüğünü kaydetti.

Ağustos ayında çocuklar için 3.571 TL’lik ödeme yapan Bakanlığın, bu ay da benzer bir tutar yatırması bekleniyor. Ancak yukarıda da bahsettiğimiz üzere, detaylar Bakan Göktaş’ın yapacağı açıklamalara göre değişiklik gösterebilir.

Ekonomi Haberleri