Bakanlık Ödeme Tarihini Açıkladı! Ödemeler Bu Hafta Yapılacak

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından çeşitli ödemeler öne çekilirken, güncel gelişmeler ve açıklamalar pek çok kişi tarafından yakından takip ediliyor. Bu kapsamda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da işsizlik...

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından çeşitli ödemeler öne çekilirken, güncel gelişmeler ve açıklamalar pek çok kişi tarafından yakından takip ediliyor. Bu kapsamda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da işsizlik ve yarım çalışma ödeneği ödemelerinin öne çekildiğini duyurdu.

İşsizlik ve Yarım Çalışma Ödeneği

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın açıklamasına göre, 5 Mart'ta yapılması planlanan işsizlik ödeneği ile 28 Şubat'ta aktarılacak yarım çalışma ödeneği, depremden etkilenen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Şanlıurfa, Osmaniye illerinde 15 Şubat'ta hesaplara yatacak. Konuya ilişkin Bakanlık tarafından yapılan açıklamada ''Şubat ayına ait 5 Mart 2023’ te yapılacak işsizlik ödeneği ödemeleri ile 28 Şubat 2023’te yapılacak yarım çalışma ödeneği ödemeler depremden etkilenen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Şanlıurfa, Osmaniye illerinde 15 Şubat 2023 tarihinde hesaplara yatırılacak. Alınan önlemler doğrultusunda, işsizlik ve yarım çalışma ödeneği Şubat ayı ödemeleri 15 Şubat 2023’te, Mart ayı ödemeleri 21 Mart 2023’te, Nisan ayı ödemeleri ise 19 Nisan 2023’te yapılacak.'' ifadelerine yer verildi.

Ekonomi Haberleri