Bakanlık Sosyal Yardım Ödeme Tarihini Duyurdu! SED Yardımı Ekim 2023 Ödemesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ortalama 3571 TL olan SED yardımının ekim ayında hangi tarihlerde hesaplara aktarılacağına ilişkin araştırmalar yapılıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yaşlı ve engelli aylığı ödemelerini perşembe günü itibariyle vatandaşlara sağladı. Temmuz ayında memur maaş katsayısına göre artan yaşlı ve engelli aylıkları çerçevesinde toplamda 3.25 milyar TL tutarında ödeme yapılırken, ekim ayının ortalarına doğru yaklaştıkça çeşitli ödemeler merak konusu oldu. Bu çerçevede, ihtiyaç sahibi ailelerde bulunan çocukların eğitim masraflarının karşılanması ve temel ihtiyaçlarının giderilmesi için hayata geçirilen sosyal ve ekonomik destek ödemesi araştırılıyor.

Aile Bakanlığı SED Yardımı Ekim 2023

Sosyal ve ekonomik destek ödemesi de farklı programlarda olduğu gibi temmuz ayında memur maaş katsayısına göre arttı. Gerçekleşen artış ile birlikte ortalama 3571 TL tutarında yükselen SED yardımı düzenli olarak vatandaşlara veriliyor. Ekim ayı ödemesinin hangi tarihte hesaplara aktarılacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi. Önümüzdeki süreçte ödemelerin yapılması durumunda, Bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesaplarından SED yardımına ilişkin bilgilendirme metni yayınlanacak.

Ekonomi Haberleri