Bayram İkramiyesi Ne Kadar? 2023 Emekli Bayram İkramiyesi Ödemesi

Maaş zamları geçtiğimiz haftalarda netlik kazandı. Milyonlarca emeklinin, memurun ve asgari ücretlinin maaşlarının belli olmasının ardından, bayram ikramiyelerinde artış yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu. Bu kapsamda,...

Maaş zamları geçtiğimiz haftalarda netlik kazandı. Milyonlarca emeklinin, memurun ve asgari ücretlinin maaşlarının belli olmasının ardından, bayram ikramiyelerinde artış yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu. Bu kapsamda, emekli bayram ikramiyeleri ile ilgili araştırmalar ve hesaplamalar hız kazandı.

Emekli Bayram İkramiyesi 2023

Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde emeklilere ikramiye ödemesi yapılıyor. Söz konusu ikramiye kapsamında, geçtiğimiz yıl her iki bayram öncesinde 1.100 TL olmak üzere toplamda 2.200 TL ödeme yapılmıştı. 2023 yılı itibariyle ikramiyelerde artış yapılıp yapılmayacağı henüz belli olmadı. Eğer yüzde 30 oranında zam yapılırsa, 1.100 TL olan emekli bayram ikramiyesi 1.430 TL seviyesine yükselmiş olacak.

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar?

Emekli bayram ikramiyesinin yanı sıra, en düşük emekli maaşının ne kadar olacağı ile ilgili araştırmalar da devam ediyor. Geçtiğimiz yıl 3.500 TL olan en düşük emekli maaşı, 2023 yılı itibariyle 5.500 TL seviyesine yükseltildi.

Ekonomi Haberleri