Bayram İkramiyesi Ne Kadar Olacak? Emeklilere Bayram İkramiyesi İçin Rakam Verildi

2023 yılında emekli vatandaşlara verilecek maaş için yapılan yüzde 30 zamdan sonra bayram ikramiyesinin ne kadar olacağı çok sayıda vatandaş tarafından merak ediliyor.Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda...

2023 yılında emekli vatandaşlara verilecek maaş için yapılan yüzde 30 zamdan sonra bayram ikramiyesinin ne kadar olacağı çok sayıda vatandaş tarafından merak ediliyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda memur ve emekli maaşlarına yüzde 30 zam yapılması kabul edildi. En düşük emekli maaşının 3 bin 500 TL'den 5 bin 500 TL'ye yükselirken bayram ikramiyesinin ne kadar olacağı da araştırılmaya başlandı.

Kulislerden de bayram ikramiyesinin ne kadar olacağına ilişkin bilgiler gelmeye başladı.

Emeklilere Bayram İkramiyesi Ne Zaman Verilecek?

Emeklilere bayram ikramiyesi konusunda yasal bir düzenleme yok ancak emekliler 2018'den beri düzenli olarak dini bayramlardan önce ikramiye alıyor. Ramazan Bayramı bu sene 21 Nisan-24 Nisan arasında olacak. Önceki sene Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde 1100 TL ikramiye ödemesi gerçekleştirilirken, gelen yüzde 30'luk zammın bayram ikramiyelerine de uygulanması bekleniyor.

Eğer yüzde 30'luk zam bayram ikramiyesine uygulanırsa söz konusu tutar bin 430 TL'ye çıkacak. Kurban Bayramı ile beraber 2023 ikramiye tutarı toplamda 2 bin 860 lira olacak.

Ekonomi Haberleri