Bayram Öncesi 700 TL Gıda Yardımı Vatandaş Çifte Bayram Yapacak! Ayçiçek Yağı, Bakliyat Ne Ararsanız Olacak

700 TL Gıda kolisi dağıtılmaya başlandı! Bayram öncesi evlerinizde olacak

Dar gelirli vatandaşa bayram yardımları devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli onayı almış olan hanelere destek ödemeleri yapılırken, bu ödemeler düzenli ya da tek seferlik olarak biliniyor. Yardımlar kapsamında ya ödeme yapılıyor ya da gıda yardımı, market çeki gibi alternatiflerde sunuluyor. Bayram öncesinde evine gelecek misafirlerine ne vereceğim düşüncesinde olan dar gelirli vatandaşa devlet ellerini uzattı. Bakanlık ihtiyaç sahibi her haneye 700 TL gıda yardımı yapacaklarını açıkladı.

Devletin destek ödemeleri dar gelirli vatandaşın cebini rahatlatmayı hedeflerken, ödeme kalemlerinde de gün gün artışlar mevcut. Bayram öncesinde başvurulara açık olan Gıda yardımı alabilmek için vatandaş gerekli şartları araştırmaya başladı. Bakanlık tarafında açıklaması yapılan 700 TL gıda yardımı detayları araştırılıyor. Aile Bakanlığı tarafından onay alınması halinde 700 TL gıda yardımı nasıl yapılacağı da merak ediliyor.

Devletten Gıda Yardımı Dağıtılıyor

Zaten süregelen programlar arasında yer alan 700 TL gıda yardımı ile alakalı olarak yapılan açıklamada bayram öncesinde hanelere ulaştırılması planlanıyor. Tek şartın bakanlığa yapılan başvurunun kabul edilmesi olduğu 700 TL gıda yardımı alabilmek için bakanlığın hangi durumlarda ödemeyi onayladığı da soruluyor. İşte 700 TL gıda yardımı başvuru şartları

Hanede kişi başına düşen maaşın asgari ücretin 3'te birinden az olması şartına devlet 700 TL gıda kolisi dağıtıyor.

Gıda Yardımından Kimler Faydalanabilir?

Belirlenen şartlar arasında bazı özel durumda olanlara hemen onay veriliyor. İşte o liste:

- Hiçbir geliri olmayanlar,

- Sosyal güvencesi bulunmayanlar,

- 65 yaş üzerinde olan ve herhangi bir gelire sahip olmayanlar,

- Sahip olduğu engel sebebiyle çalışamayanlar,

- Muhtaçlık sınırının altındaki kişiler,

- Evindeki yaşlı kimseye bakmaktan sorumlu olan işsiz kişiler,

- Afet bölgesindeki afetzedeler,

- Eşi vefat eden dul ve herhangi bir işe sahip olmayan kadınlar.

700 TL Gıda Yardımı Başvuruları Nereden Yapılıyor?

Genel olarak devlet yardımları için ödemeler PTT üzerinden yapılmaktayken, başvuru süreci ise e-Devlet üzerinden ya da kaymakamlıklardan başlatılabiliyor. Başvuru işlemleri sırasında sunulan formun doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurmak önem arz ediyor. Gıda yardımı başvuru sürecinin başlaması sonrasında başvuru sonucu titizle incelenmekte olup, dar gelirli olarak ispatlanan hanelere destek sağlanmaktadır. Gıda yardımı türü ve içeriği hanedeki birey sayısına göre değişkenlik göstermektedir.

Gıda Yardımı Başvuru Sonucu Sorgulama

Gıda yardımı başvurunuzu yaptınız ve sonucu öğrenmek istiyorsunuz. Bunun için yerinizden kalkmanıza gerek yok. E-Devlet üzerinden Aile Bakanlığı sayfasına girerek, "Sosyal ve Ekonomik Destek Ödeme Bilgileri Sorgulama" kısmından adınıza tanımlanan ödeme ya da gıda yardımı var mı yok mu anında öğrenebilirsiniz.

Ekonomi Haberleri