Bayram Öncesi PTT Yardım Ödemesine Kallavi Zam Yaptı! 3038 TL Bu Hafta Ödeyecek

Anaokul, ilkokul, ortaokul, lisede okuyan çocuğu olan anne babaya devlet destek ödemesi yapmaya başladı. Bu kapsamda başvurana hemen 3038 TL ödeniyor.

Dar gelirli, ihtiyaç sahibi bireylere yapılan destekler tam sürat devam ediyor. Hanede bulunan birey sayısına, çocuk sayısına ve yaşlara göre yapılan destek ödemelerinden en çok dikkat çekeni ise SED yardımları olmakta iken yüz binlerce kişi bu ödemelerden faydalanıyor. SED yardımı, Aile Bakanlığı tarafından dar gelirli olarak nitelendirilen ve gelirinin belirli bir miktarının altında kalan kişiler ve haneler olarak belirliyor. Ve belirlenen hanelere kişisel ya da hane bazlı ödemeler yapılıyor. SED yardımı ödemeleri tek seferlik ya da sürekli olarak 2 şekilde ödeniyor. Geçtiğimiz ay açıklanan SED yardımı kapsamında çocuklara verilen SED çocuk yardımı ödemesi 2.337 TL’den 3.038 TL’ye yükseltildiği açıklanmıştı. Anaokul, ilkokul, ortaokul, lisede okuyan çocuğu olan hanelere verilen bu ödemeler aylık olarak yapılıyor.

Ay ay SED ödemelerinin yatırılması açıklaması Aile Bakanlığı tarafından yapılmaktadır. Çocuk yardımı kapsamında koruyucu ailelere yapılan ödemelerde çocuk başına aylık tutar 3.644 TL’den 4.853 TL’ye çıkartıldığı açıklaması yapılmıştır. Çocuklu hanelere SED yardımı başvuruları, her yardımın yapıldığı e-Devlet üzerinden yapılmaktadır. Aile ve Sosyal Hizmetler sayfasına girmeniz ve akabinde yönergeleri uygulamanız durumunda SED yardım başvurunuzu tamamlayabilir ve hak sahibi olmanız durumunda da her ay düzenli SED çocuk yardımından faydalanabilirsiniz.

Özellikle de çocukların ihtiyaçlarını karşılayamayan refah ortamında yaşamalarını sağlayamayacak derecede dar gelirli olan hanelere devlet destek çıkmaktadır. Bu yardımlardan en çok kişinin faydalandığı SED çocuk yardımı başvuruları hala daha kabul edilmekte olup hak sahibi hanelere, çocuk sayısına göre ödemeler tamamlanmaktadır. Her destek süreli ya da geçici olarak ödenmektedir. SED yardımları ise sene içerisinde her ayın belirlenen gününde otomatik olarak PTT hesaplarına yatırılmaktadır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı SED yardımı açıklamasında "Çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeyde düzenli geliri bulunmayan ailelerin çocukları ekonomi destek hizmetinden yararlandırılmaktadır. Sosyal ve ekonomi destek hizmeti için yapılan başvurulara yapılan araştırma inceleme ve değerlendirme sonucunda karar verilmektedir. Bu nedenle aşağıdaki bilgilendirmeyi okuduktan sonra başvuru için karar veriniz. İsterseniz ikamet ettiğiniz ilde size en yakın sosyal hizmet merkezine dilekçeyle veya şahsen başvuruda bulunabilirsiniz." demiştir.

Yüzbinlerce çocuk her ay düzenlenen SED yardımından faydalanmaktadır. Aylık 3038 TL olarak ödenen çocuk yardımından ise 150 bin çocuk faydalanmaktadır.

Memur maaş zammında göre artıyor

SED yardımları memur maaş zammına göre zamlanmaktadır. Geçtiğimiz aylarda memura yapılan yüzde 30 zamdan SED ödemeleri de nasibini almıştı ve SED çocuk yardımı da 2337 TL'den 3038 TL'ye yükselmiştir. Başvuru yapmak için şahsen, dilekçeyle bağlı bulunduğunuz SYDV'lere ya da E-Devlet sosyal yardım başvurusu kısmından başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

Ekonomi Haberleri