BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ! Zam Sonrası Bedelli Askerlik Ücreti Ne Kadar Olacak?

Asgari ücret zammı, dün itibariyle belli oldu. 2023 yılında geçerli olacak asgari ücretin açıklanmasının ardından, ocak zammı ile birlikte bedelli askerlik ücretinin ne kadar olacağı merak konusu oldu. Bu kapsamda, pek çok kişi...

Asgari ücret zammı, dün itibariyle belli oldu. 2023 yılında geçerli olacak asgari ücretin açıklanmasının ardından, ocak zammı ile birlikte bedelli askerlik ücretinin ne kadar olacağı merak konusu oldu. Bu kapsamda, pek çok kişi bedelli askerlik ücretini araştırıyor.

Bedelli Askerlik Ne Kadar?

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, bedelli askerlik 31 Aralık 2022 tarihine kadar 80.064,72 Türk olacak. Söz konusu açıklamada ''7179 sayılı Askeralma Kanunu 9'uncu maddesi ve Askeralma Yönetmeliği'nin 61'inci maddesi gereğince bedelli askerlik bedel miktarı memur aylık katsayısına göre her yıl Ocak ve Temmuz aylarında yeniden tespit edilmektedir. Bedelli askerliğe müracaat eden yükümlülerin, ödeme yapacakları tarihte geçerli olan bedel miktarını ödemeleri halinde başvuru işlemleri tamamlanmaktadır. 01 Temmuz – 31 Aralık 2022 tarihleri arasında ödenecek tutar 80.064,72 Türk Lirası olarak belirlenmiştir.'' ifadelerine yer verildi.

Bedelli Askerlik Ne Kadar Olacak?

Bedelli askerlik ücreti, memur aylık katsayısına göre belirleniyor. Bedelli askerlik ücretinin asgari ücret ile bir bağlantısı bulunmadığı için asgari ücret zammının ardından bedelli askerlik ücreti belli olmadı. Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından, bedelli askerlik ücretinin netleşmesi bekleniyor.

Ekonomi Haberleri