Bedelli Askerlik Ücretine Zam Geldi! 2023 Bedelli Askerlik Ücreti Ne Kadar?

Asgari ücret, memur ve emekli zammının açıklanması ve çeşitli kalemlerde artışa gidilmesi ile birlikte, 2023 yılında bedelli askerliğin ne kadar olacağı araştırılıyor. Bu kapsamda, yeni yılda bedelli askerlik ücretinin ne...

Asgari ücret, memur ve emekli zammının açıklanması ve çeşitli kalemlerde artışa gidilmesi ile birlikte, 2023 yılında bedelli askerliğin ne kadar olacağı araştırılıyor. Bu kapsamda, yeni yılda bedelli askerlik ücretinin ne kadar olacağı ile ilgili hesaplama yapıldı.

2023 Bedelli Askerlik Ücreti

Aralık ayı enflasyon verileri 3 Ocak tarihinde açıklandı. Söz konusu oranların açıklanmasının ardından, bedelli askerlik ücreti hesaplandı. Yapılan hesaplamaya göre, Ocak-Temmuz 2023 dönemi için bedelli askerlik 93.258,44 TL olacak.

Bedeli Askerliğe Kimler Başvurabilir?

Bedelli askerliğe başvurmak için gereken şartlar şu şekilde:

a. Askerlik çağına girmiş yükümlülerden herhangi bir yaş sınırlandırması olmaksızın fiilî askerlik hizmetine başlamamış olmak.

b. Yoklaması olmayan yükümlüler için, yoklamaya esas sağlık muayenelerini tamamlayarak "Askerliğe Elverişlidir" kararı verilmiş olmak.

c. Kura veya sınıflandırma işlemini müteakip bedelli askerlikten yararlanma hakkı elde edip de bu haktan vazgeçmemiş olmak.

ç. Askerlik çağına girdiği tarihten bedelli askerliğe müracaat tarihine kadar, bu tarih dâhil, herhangi bir dönemde yoklama kaçağı, saklı veya bakaya kalanlar için bedelli askerliğe müracaat tarihinden itibaren iki ay içinde ödemesini yapmak ve kura veya sınıflandırma öncesi bedelli askerlikten vazgeçmemiş olmaktır.

Ekonomi Haberleri