Beklenen Maaş Zammı Açıklandı! En Düşük Maaş Artık 15 Bin TL Seviyesine Yükseldi

Milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaş zammı geçtiğimiz süreçte açıklandı. Maaş zamlarının belli olmasının ardından, belediye personelleri de maaş zammı ile ilgili açıklamaları yakından takip etmeye başladılar. Bu...

Milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaş zammı geçtiğimiz süreçte açıklandı. Maaş zamlarının belli olmasının ardından, belediye personelleri de maaş zammı ile ilgili açıklamaları yakından takip etmeye başladılar. Bu çerçevede, belediye personelinin maaş zammı için sendikalar ile belediyeler toplu iş sözleşmesi görüşmelerine devam ediyorlar. Söz konusu görüşmeler sonrasında mutabakata varılması durumunda kamuoyuna bilgi veriliyor. Belediye çalışanları da ülke genelindeki çeşitli belediyelerden gelecek açıklamaları yakından takip ediyorlar.

En Düşük Maaş 15.000 TL

Bursa Büyükşehir Belediyesi, BUSKİ, BİNTED ve Kültür A.Ş. bünyesinde çalışan toplam 5 bin 250 çalışanı ilgilendiren toplu iş sözleşmesi imzalandı. Hizmet-İş ve Öz Güven- Sen Sendikalarıyla varılan mutabakat ile birlikte, en düşük ücret 15 bin TL seviyesine yükseldi.

Toplu İş Sözleşmesi 2023

Bursa Büyükşehir Belediyesi, BUSKİ, BİNTED ve Kültür A.Ş. için toplu iş sözleşmesi imzalanırken, farklı belediyelerden de maaş zammı ile ilgili duyurular geliyor. Bu kapsamda, belediye personellerinin maaş zammına ilişkin ilerleyen süreçte yeni açıklamalar gelebilir. Belediyelerdeki maaş zammına dair duyurulara ulaşmak isteyen kişiler, belediyelerin resmi internet sitelerini ya da sosyal medya adreslerinden ayrıntılı bilgilere ulaşabilirler.

Ekonomi Haberleri